Virtanen iski kahdeksan parhaan joukkoon tenniksen haastajakisassa

Otto Virtanen eteni tenniksen haastajaturnauksessa Yhdysvaltain Caryssa lupaavasti. Suomalaisen taival päättyi kuitenkin puolivälieriin.

Virtanen kukisti Caryssa Harold Mayot’n ja Kyrian Jacquet’n ensimmäisillä kierroksilla. Seuraava vastustaja oli Belgian kokenut David Goffin, joka vei voiton luvuin 6-4, 7-6.

Virtanen on tenniksen maailmanlistalla sijalla 131. Seuraavaksi hän on tositoimissa US Openin karsinnoissa, jotka alkavat New Yorkissa maanantaina 19. elokuuta.

Ensimmäinen karsintavastustaja on Liam Broady (ATP-287). Viime vuonna Virtanen selvitti tiensä US Openin pääsarjaan karsintojen kautta.

Suomen paras nelinpelaaja Harri Heliövaara ja hänen parinsa Henry Patten – tuoreet Wimbledon-mestarit – avasivat Cincinnatin arvokkaassa Masters-turnauksessa keskiviikkona.

Heliövaara ja Patten voittivat tiimin Nakashima-Woodall lukemin 6-4, 6-3 ja seuraavaksi vastaan tulleen kaksikon Koolhof-Mektic. Tappio tuli puolivälierissä tiimille Arevalo-Pavic.

Naisten ITF-kiertueella Laura Hietaranta (WTA-386) pääsi 16 parhaan joukkoon. Hietaranta löi keskiviikkona sveitsiläisvastus Ylena In-Albonin kolmessa erässä, mutta neljännesvälierissä tuli tappio Ziva Falknerille. Kisaa käydään Serbiassa.

Korkeimmalle rankattu suomalaispelaaja Anastasia Kulikova (368.) avasi taipaleensa Espanjassa ITF-turnauksessa keskiviikkona ja löi avausvastustajansa. Celia Cervino Ruiz kaatui tiukassa, yli kaksituntisessa kolmen erän mittelössä. Kulikova voitti vielä toisenkin ottelunsa, mutta tie nousi pystyyn puolivälierissä.

Ennen US Openia ATP-kiertueella pelataan turnaukset Cincinnatissa ja Winston-Salemissa, kun taas WTA-kiertueella kisataan Cincinnatissa, Clevelandissa ja Monterreyssa.

Suomen paras kaksinpelaaja Emil Ruusuvuori ei kilpaile US Openia edeltävissä turnauksissa. Hänet nähdään seuraavaksi vasta New Yorkissa Grand Slam -kauden viimeisessä kisassa. Pian sen jälkeen hänen on määrä edustaa Suomea Davis Cupin lopputurnauksessa.