Otto Virtanen iski tenniksen US Openin pääsarjaan

Suomen Otto Virtanen on raivannut tiensä tenniksen US Openin pääsarjaan. Paikka US Openin pääsarjassa on hänelle toinen perättäinen. US Open on kauden viimeinen Grand Slam -kisa.

Virtanen (ATP-125) kohtasi ensimmäisessä karsintaottelussa britti Liam Broadyn (ATP-287). Viime vuonna Virtanen voitti Broadyn Bratislavassa, kun taas Broady oli parempi vuonna 2022 Nottinghamissa. Molemmat ottelut menivät täyteen kolmeen erään.

Virtanen otti toisen voittonsa Broadysta ja eteni jatkoon. Ottelu päättyi lukemiin 7-5, 7-6.

Ottelun voitettuaan Virtanen sai vastaansa Paul Jubbin, joka kaatoi omassa mittelössään Jacob Fearnleyn. Virtanen löi Jubbin kolmessa erässä.

Kolmannessa ja ratkaisevassa kamppailussa torstaina Virtanen kohtasi Lucas Pouillen. Voitto tuli suomalaiselle tuloksella 7-6, 1-6, 6-3.

Viime vuonna Virtanen hävisi pääsarjan ensimmäisellä kierroksella Tomas Martin Etcheverrylle viidessä erässä.

Virtasella on kokemusta Ranskan avoimien, Wimbledonin ja US Openin pääsarjoista. Australian avoimet on ainoa Grand Slam -kisa, jossa häntä ei ole nähty pääsarjassa.

Viime viikolla Virtanen osallistui Challenger-turnaukseen Yhdysvaltain Caryssa ja eteni puolivälieriin.

Suomen paras kaksinpelaaja Emil Ruusuvuori keskittyy kuntoutumiseen ja pelaa seuraavaksi vasta US Openissa. Tuoreella tenniksen maailmanlistalla Ruusuvuori on sijalla 83. Hän ottaa US Openin ensimmäisellä kierroksella mittaa Alexander Zverevistä.

Italian Jannik Sinner jatkaa miesten rankingin kärjessä. WTA-rankingin ykkösenä on edelleen Puolan Iga Swiatek.