Ruusuvuori-Zverev, Virtanen-Halys: US Openin 1. kierros

Emil Ruusuvuori ja Otto Virtanen saivat paikat tenniksen US Openin 2024 pääsarjaan. Ruusuvuoren ranking riitti pääsarjapaikkaan, kun taas Virtanen raivasi tiensä karsintojen kautta.

Ruusuvuorella (ATP-83) kävi heikko arpaonni, sillä vastaan arvottiin Alexander Zverev. Zverev on yksi maailman parhaista pelaajista, ja hän on tenniksen maailmanlistalla sijalla neljä. Virtanen puolestaan kohtaa Quentin Halysin.

Aiemmin Ruusuvuori ja Zverev ovat kohdanneet kahdesti. Suomalainen voitti Miamissa vuonna 2021. Zverev taas oli parempi viime vuonna Indian Wellsissä.

Kevät ja kesä ovat olleet Ruusuvuorelle vaikeita, osin loukkaantumisten vuoksi. Maailman valion saaminen vastaan Grand Slam -turnauksessa olisikin tullut mitä haastavimpaan paikkaan. Ruusuvuori päätti jäädä turnauksesta pois.

Somessa Ruusuvuori kertoi, ettei tunne vielä olevansa valmis kilpailemaan. Viime vuonna hän vetäytyi US Openista loukkaantumisen vuoksi.

Zverev saa sen sijaan vastaansa Maximilian Martererin. Kamppailu on heti maanantain ohjelmassa.

Virtanen hakee ensimmäistä US Open -voittoaan

Kolme ottelua karsintaturnauksessa voittanut Virtanen (ATP-125) on lupaavissa asemissa, sillä myös hänen vastustajansa Halys (ATP-119) joutui hakemaan vauhtia karsinnoista. Luvassa on varmasti tasainen ottelu.

– Fiilikset ovat todella hyvät. Tavoite on nyt täytetty karsinnan suhteen. Nämä ovat hienoja saavutuksia yltää pääsarjaan. Todella hyvä ja tiukka viikko, Virtanen sanoi Tennisliiton verkkosivuilla.

Ranskalainen Halys, 27, on hyväraaminen, oikeakätinen tennispelaaja, joka käyttää kahden käden rystylyöntiä. Hänen uransa paras ranking on 61:s, joten varteenotettavasta urheilijasta on kyse.

Halysin viimeisin menestys tuli Wimbledonissa, jossa hän voitti muun muassa Karen Hatshanovin (ATP-22). Halys taipui kolmannella kierroksella Tanskan Holger Runelle, mutta vasta täyden viiden erän taistelun jälkeen.

Aikaisintaan tiistaina pelattavan Virtanen-Halys-ottelun voittaja kohtaa toisella kierroksella voittajan kamppailusta Alex De Minaur – Marcos Giron. Virtanen otti ensimmäisen US Open -pääsarjapaikkansa viime vuonna. Hän hävisi ensimmäisellä kierroksella, joten nyt on ensimmäinen otteluvoitto hakusessa.

Ruusuvuorta ja Virtasta tarvitaan pian myös Suomen tennismaajoukkueessa. Jarkko Niemisen kipparoima tiimi pääsi historiallisesti toisen kerran perättäin Davis Cupin lopputurnaukseen. Se alkaa 10. syyskuuta.

US Openin ykkössijoitettuna aloittaa Jannik Sinner, joka saa avauskierroksella vastaansa Mackenzie McDonaldin. Naisten kaksinpeliturnauksen kärkinimi on Iga Swiatek. Hänen ensimmäinen vastustajansa on Kamilla Rahimova.

US Open on yksi tennisvuoden neljästä Grand Slam -turnauksesta. Kisa pelataan kovapintaisilla kentillä New Yorkissa. Pelipaikka on USTA Billie Jean King National Tennis Center.