US Open oli vanhentunut vajaan tunnin, kun ensimmäinen sijoitettu jo joutui laulukuoroon

Tenniksen Grand Slam -turnausten ensimmäiset kierrokset eivät sovi Maria Sakkarille. Kreikkalaispelaajan erikoiseen tarinaan saatiin uusi luku US Openin avauspäivänä.

Sakkari, joka oli sijoitettu New Yorkissa yhdeksänneksi, kohtasi ensimmäisellä kierroksella Yafan Wangin. Wang vei ensimmäisen erän pelein 6-2, ja pian erän päätyttyä Sakkari luovutti ottelun.

Ajoittain Sakkari esitti varsin näyttäviäkin lyöntejä, mutta myös virheitä kertyi kosolti. Ulkoisesti hän ei näyttänyt kärsivän loukkaantumisesta. Toisaalta hänellä tiedetään olleen ongelmia olkapäänsä kanssa.

Vaikka Maria Sakkari kuuluu WTA-kiertueen kuumaan ryhmään, hänellä on ollut suuria vaikeuksia Grand Slam -turnauksissa. Nyt tuli peräti viides kerta kahden vuoden sisään, kun hän ei pääse ensimmäistä kierrosta pidemmälle.

Vuonna 2021 Sakkarilla kulki hyvin. Hän eteni välieriin eli neljän parhaan joukkoon niin Ranskan avoimissa kuin US Openissa. Parhaimmillaan hän on ollut tenniksen maailmanlistalla sijalla kolme.

Wang saa toisella kierroksella vastaansa voittajan ottelusta Diane Parry – Xiyu Wang.

Maanantain ensimmäisessä otteluaallossa Daria Kasatkina oli ensimmäinen pelaaja, joka otti voiton kokonaisessa ottelussa. Hän kaatoi Jaqueline Cristianin lukemin 6-2, 6-4.

US Open on viimeinen tennisvuoden neljästä Grand Slam -turnauksesta. Kisa pelataan kovapintaisilla kentillä New Yorkissa. Pelipaikka on USTA Billie Jean King National Tennis Center.