Tenniksen maailmanlistat ennen US Openia

Tenniksen US Openissa alkavat pääsarjat maanantaina. Rankingkärjessä ovat Jannik Sinner ja Iga Swiatek.

Sinner, joka nostatti pienen dopingkohun ennen US Openia, jatkaa tenniksen maailmanlistan kärjessä. Hänen kannassaan tulevat Novak Djokovic ja Carlos Alcaraz.

Suomen paras kaksinpelaaja Emil Ruusuvuori on valahtanut sijalle 85, ja hän jättää US Openin väliin. Otto Virtanen, joka läpäisi karsinnat, löytyy sijalta 125.

Pitkään naisten maailmanlistan huipulla viihtynyt Swiatek pitää paikkansa selvällä erolla Arina Sabalenkaan. Kärkikolmikon täydentää Coco Gauff.

Nelinpelin rankingissa Harri Heliövaara on 11:ntenä. Listan kärjen jakavat Marcel Granollers ja Horacio Zeballos. Erin Routliffe on naisten nelinpelikärki.

US Openin ennakkosuosikit 2024

New Yorkissa odotetaan kahden kauppaa: miesten kaksinpelissä mestaruudesta vääntävät Carlos Alcaraz ja Novak Djokovic. Alcaraz möyhensi Djokovicin Wimbledonin loppuottelussa, kun taas Djokovic oli parempi olympiafinaalissa.

Sinner on varteenotettavin haastaja, ja myös Alexander Zverev ja Daniil Medvedev voivat sekoittaa pakkaa. US Open nostaa usein järjestäjämaan nimiä esiin. Nyt tuhkimotarinaa voisivat kirjoittaa vaikka Taylor Fritz tai Ben Shelton.

Swiatek voitti US Openin naisten kaksinpelin mestaruuden vuonna 2022, mutta nyt hän on vain yksi ennakkosuosikeista. Puolalainen pettyi Wimbledonissa, jäi pronssille olympialaisissa ja hävisi Cincinnatin arvokkaan kisan välierissä.

Hallitseva mestari Gauff, Sabalenka ja Jelena Ribakina kuuluvat kuumimpiin suosikkeihin. Haastajia on paljon: Jessica Pegula ja Jasmine Paolini ovat kovakuntoisia, kun taas Naomi Osaka ja Danielle Collins ovat kiintoisia kokeneemman polven nimiä. Moni katse kääntyy myös britti Emma Raducanuun. Raducanu voitti US Openin sensaatiomaisesti vuonna 2021, ja tekee vasta nyt kunnollista paluuta parhaalle tasolleen.

Suomalaiset US Openissa

Heliövaaralla on rahkeet pisimmälle. Suomalaisurheilija ja hänen parinsa Henry Patten voittivat kesällä Wimbledonin nelinpeliturnauksen, vaikka tiiminä pelaamista oli varsin vähän alla.

– Kyllähän Grand Slam -tennis taas varmasti vielä tavallista enemmän sytyttää. Koska ei meitä ole kukaan vielä Grand Slamissa onnistunut voittamaan, Heliövaara lohkaisi verkkosivuillaan.

Tiimi Heliövaara-Patten, joka on sijoitettu US Openissa kuudenneksi, kohtaa avauskierroksella kaksikon Doumbia-Guinard.

Virtanen läpäisi kaksinpelin karsinnat toisen kerran perättäin. Vastaansa hän saa ensimmäisellä kierroksella Quentin Halysin. Pelaajat eivät ole aiemmin kohdanneet.

Ruusuvuori ilmoitti, ettei hän ole vielä valmis kilpailemaan ja vetäytyi US Openista. Suomen maajoukkueen kannattajat toivovat, että mies on kunnossa, kun Davis Cupin lopputurnaus alkaa pian US Openin jälkeen.