Virtanen – de Minaur: US Openin 2. kierros

Otto Virtanen saavutti ensimmäisen kerran urallaan otteluvoiton US Openin pääsarjassa tiistaina. Hänen toisen kierroksen vastustajansa on Alex de Minaur.

Virtanen löi ensimmäisellä kierroksella ranskalaisen Quentin Halysin. Suomalainen oli selvästi vahvempi voittoerissään, jotka päättyivät pelein 6-3, 6-3 ja 6-2. Halys onnistui viemään kolmannen erän tiebreakin päätteeksi eli luvuin 7-6.

Halysia vastaan Virtanen oli erityisen väkevä syöttöpeleissään. Hänen ykkössyötöistään vain 55 prosenttia napsahti ruutuun, mutta kun napsahti, tulosta syntyi. Virtanen voitti peräti 86 prosenttia pisteistä, jotka olivat lähteneet hänen ykkösestään.

Virtanen iski ottelussa kaikkiaan 57 voittolyöntiä ja teki vain 13 ns. helppoa virhettä. Voimakkaista lyönneistään tunnettu suomalainen väläytti keinovalikoimaansa ja piinasi vastustajaansa esimerkiksi lukuisilla maukkailla stoppareilla.

Halys teki varsinkin ottelun alkupuolella runsaasti virheitä, mutta pystyi nostamaan pelaamisensa tasoa kamppailun vanhetessa. Helppojen virheiden (41) ja kaksoisvirheiden (12) määrät kertovat ranskalaisen ongelmista. Halys ei murtanut Virtasen syöttöä kertaakaan.

– Matsi oli todella hyvä. Kaveri sai vain kaksi murtopalloa ja nekin heti ottelun alkuun. En välttämättä syöttänyt niin hyvin kuin pystyn, mutta syötön jälkeisissä lyönneissä onnistuin. Todella tyytyväinen ehjään suoritukseen, Virtanen sanoi Tennisliiton verkkosivuilla.

Virtanen kohtaa de Minaurin

Tenniksen US Openin toisella kierroksella Virtanen (ATP-125) saa vastaansa australialaisen Alex de Minaurin. De Minaur löi avauskierroksella Marcos Gironin neljässä erässä.

Loistavasti liikkuva, oikeakätinen de Minaur on tenniksen maailmanlistalla sijalla 10, ja hän on voittanut urallaan seitsemän ATP-turnausta. Grand Slam -turnauksissa hän on edennyt parhaimmillaan puolivälieriin eli kahdeksan parhaan joukkoon. Hänen uransa paras ranking on kuudes.

Virtanen ja de Minaur eivät ole aikaisemmin pelanneet vastakkain. Australialainen on US Openin kohtaamiseen selkeä ennakkosuosikki, mutta Virtaselle haastajan asema on mehukas. Suomalainen on aiemminkin – etenkin Davis Cupissa – näyttänyt pystyvänsä merkittävään venymiseen tiukassa paikassa.

Virtasen ja de Minaurin välinen mittelö on torstain ohjelmassa. Sen on määrä alkaa kolmantena Grandstand-kentällä, jossa kamppailut käynnistyvät Suomen aikaa kello 18.

Koska Virtanen hävisi US Openin ensimmäisellä kierroksella viime vuonna, voitto Halysista tekee hyvää hänen rankingilleen. Virtanen on ollut parhaimmillaan sijalla 109.

Nelinpeliturnauksessa suomalaista tenniskunniaa puolustaa Harri Heliövaara. Harri ja hänen parinsa Henry Patten, hallitsevat Wimbledon-mestarit, saavat ensimmäisellä kierroksella vastaansa parin Doumbia-Guinard. Kamppailu on keskiviikon ohjelmassa.

US Open on viimeinen tennisvuoden neljästä Grand Slam -turnauksesta. Kisa pelataan kovapintaisilla kentillä New Yorkissa. Pelipaikka on USTA Billie Jean King National Tennis Center.