Alcaraz hävisi ”taistelun itseään vastaan” ja putosi yllättäen US Openista

Yksi miesten kaksinpeliturnauksen ennakkosuosikeista, Carlos Alcaraz, putosi tenniksen US Openista torstaina. Hän hävisi toisella kierroksella Botic van de Zandschulpille.

Alcaraz on tenniksen maailmanlistalla kolmantena. Van de Zandschulp kaatoi hänet suoraan kolmessa erässä.

Van de Zandschulpin (ATP-74) paras ranking on 22:s, joten kovasta pelaajasta on kyse. Alcaraz saattoi jopa hieman aliarvioida alankomaalaisen kyvyt.

– Ajattelin, että olisin saanut enemmän helppoja pisteitä, mutta hän teki paljon vähemmän virheitä kuin olisin ajatellut. Minulla menivät hieman pasmat sekaisin, enkä pystynyt nostamaan tasoani. Hän pelasi todella hyvää tennistä, Alcaraz kommentoi.

– Kävin mielessäni taistelua itseäni vastaan. Kun vastustaja haluaa samaa asiaa kuin sinäkin, on pysyttävä mahdollisimman rauhallisena, jotta pystyy ajattelemaan paremmin ja tekemään hyviä asioita. Pelini meni vuoristorataa. Näin ei saisi olla, ja minun täytyy oppia tästä, myönsi Alcaraz.

Huomattavia putoajia olivat myös Hubert Hurkacz (sijoitus 7.) ja Sebastian Korda (16.). Hurkacz hävisi Jordan Thompsonille, kun taas Tomas Machac oli Kordaa parempi.

US Openin naisten kaksinpeliturnauksessa Naomi Osaka aloitti vahvasti, mutta tie nousi pystyyn toisella kierroksella. Monien loukkaantumisten jälkeen hyvään vireeseen päässyt Karolina Muchova otti voiton lukemin 6-3, 7-6.

– Urallani on ollut paljon vaikeita hetkiä, kun on tullut loukkaantuminen toisen jälkeen. Olen tehnyt kuitenkin ahkerasti töitä pystyäkseni palaamaan. Jotkut lääkärit ovat jopa sanoneet, ettei minun kannattaisi enää urheilla. Olen silti pysynyt positiivisena, Muchova sanoi Ranskan avoimissa viime vuonna.

Jelena Ribakina (4.) joutui puolestaan vetäytymään turnauksesta. Hän kärsii loukkaantumisesta.

Virtanen putosi US Openista, Heliövaaran tiimi jatkaa

Otto Virtanen saalisti US Openista kolme karsintaturnauksen otteluvoittoa ja yhden voiton pääsarjassa. Hän nousee maailmanlistalla noin 17 pykälää, rankingin 108 tietämiin.

Toisella kierroksella Virtanen hävisi Alex de Minaurille. Ottelu päättyi lukemin 7-5, 6-1, 7-6.

Kuten lukemat kertovat, Virtanen taisteli tasapäisesti ensimmäisessä ja kolmannessa erässä. Keskimmäinen setti meni suomalaiselta kehnosti, osin vaivojen takia. Hän piti lääkinnällisen aikalisän erän aikana.

Virtanen pelasi tyylilleen ominaisen rohkeasti. Hän syötti vahvasti ja jakeli painavia peruslyöntejä. Muutama tyypillinen stopparikin nähtiin. Virtanen löi enemmän voittolyöntejä kuin vastustajansa (41-28), mutta myös ns. helppoja virheitä kertyi enemmän (53-19).

Virtasta ja US Openin väliin jättänyttä Emil Ruusuvuorta tarvitaan pian Davis Cupissa, jonka lopputurnaus alkaa pian US Openin jälkeen.

Harri Heliövaara ja hänen parinsa Henry Patten jatkavat nelinpeliturnauksessa kaadettuaan tiimin Doumbia-Guinard suoraan kahdessa erässä. Toisen kierroksen vastustaja on kaksikko Cobolli-Stricker. Heliövaara ja Patten ovat kuudenneksi sijoitettu pari.