Molemmat kaksinpelin mestarit ulkona tenniksen US Openista

Tenniksen US Openin kaksinpelin hallitseva mestari Coco Gauff ei pystynyt puolustamaan asemaansa. Tie katkesi neljännellä kierroksella.

Gauff koki sunnuntaina tappion Emma Navarrolle. Ottelu päättyi lukemin 6-3, 4-6, 6-3.

Navarrosta tuli Gauffille varsinainen mörkö vuoden 2024 Grand Slam -kaudella. Navarro oli kaksikosta vahvempi myös Wimbledonissa. Gauff vihjasi, että hän tarvitsisi uudenlaista valmennusta syöttöön.

– Enimmäkseen pelasin hyvin, mutta suurimmaksi eroksi osoittautui syöttö. Annoin omalla syötölläni liikaa ilmaisia pisteitä, Gauff myönsi.

– Haluaisin tähän ongelmaan mielipiteitä. Tähän liittyy tunteellisia ja henkisiä asioita, ja sellaisten esteiden ylitse pitäisi päästä. En halua enää hävitä otteluita tähän tapaan, väistyvä mestari sanoi.

Varmistuneet ottelut puolivälieriin ovat Paula Badosa – Navarro ja Qinwen Zheng – Arina Sabalenka. Muut ottelijat varmistuvat maanantaina.

Heliövaaran tiimi jatkaa US Openissa

Miesten kaksinpeliturnauksen hallitseva mestari Novak Djokovic joutui taipumaan jo kolmannella kierroksella. Hän hävisi Alexei Popyrinille.

– Surkea ottelu minulta. Olen pelannut ehkä huonointa tennistäni koskaan ja syöttänyt varmasti huonommin kuin koskaan. Siihen nähden kolmannelle kierrokselle pääseminenkin oli saavutus. Vastustaja pelasi minua paremmin ja ansaitsi voittonsa, Djokovic purki tuntojaan.

Varmistuneet ottelut miesten puolivälieriin ovat Taylor Fritz – Alexander Zverev ja Grigor Dimitrov – Frances Tiafoe. Loput neljännen kierroksen kamppailut käydään maanantaina.

Taylor Fritz

Nelinpeliturnauksessa pari Harri Heliövaara – Henry Patten (sijoitus 6.) selvittivät kaksi ensimmäistä haastettaan, joten nyt tiimi vääntää jo pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon. Kolmannen kierroksen vastustaja on kaksikko Koolhof-Mektic (11.).

US Open on viimeinen tennisvuoden neljästä Grand Slam -turnauksesta. Kisa pelataan kovapintaisilla kentillä New Yorkissa. Pelipaikka on USTA Billie Jean King National Tennis Center.