Heliövaara iloitsi mestaruudesta 3-vuotiaan tyttärensä kanssa

Harri Heliövaara ja hänen parinsa Henry Patten juhlivat ATP-turnauksen nelinpelimestaruutta Tukholmassa. Kaksikko voitti BNP Paribas Nordic Open -turnauksen, joka muistetaan paremmin nimellä Stockholm Open.

Tukholman kuninkaallisessa tennishallissa Heliövaara-Patten kaatoi sunnuntaisessa loppuottelussa tiimin Patrik Rikl – Petr Nouza. Ottelu päättyi lukemiin 7-5, 6-3. Voittajatiimi kuittasi 36 470 euron suuruisen palkintorahan.

– Minulle tämä on melkein kotiturnaus, lähemmäs (Suomea) ei pääse. Tämä tuntui erityiseltä siksikin, että sain jakaa kokemuksen kolmevuotiaan tyttäreni kanssa. Hän oli täällä koko viikon, Heliövaara kommentoi.

Heliövaaralle ATP-tason turnausvoitto on kauden neljäs ja uran kahdeksas. Heliövaaran ja Pattenin edellinen yhteinen voitto on eliittiluokkaa – kaksikko oli paras viime kesänä Wimbledonissa.

– Tämä on minulle pelipaikoista varmastikin kakkossuosikki. Pelasin Tukholmassa ensimmäisen kerran viime vuonna ja halusin takaisin epätoivon vimmalla. Täällä on hienoa pelata, totesi Patten.

Heliövaaralla ja Pattenilla on hyvät mahdollisuudet päästä ATP-lopputurnaukseen, joka isketään Torinossa 10. marraskuuta alkaen. Torinoon paikat ovat kuitanneet tiimit Arevalo-Pavic, Granollers-Zeballos ja Bolelli-Vavassori.

Heliövaara-Patten kyttää paikkaa kahdeksantena – kisaan pääsee nimenomaan kalenterivuoden kahdeksan parasta nelinpelikaksikkoa. Tenniksen maailmanlistalla Heliövaara on nyt sijalla 14 ja Patten sijalla 18.

Tenniskiertueiden huipennukset lähenevät

Kaksinpelissä varmoja pelaajia ATP-lopputurnaukseen ovat Jannik Sinner, Alexander Zverev ja Carlos Alcaraz. Sinner kaatoi Shanghain rahakkaan Masters-turnauksen loppuottelussa Novak Djokovicin toissa viikolla ja varmisti päättävänsä kauden 2024 tenniksen maailmanlistan ykkösenä.

Alkaneella viikolla ATP-turnaukset isketään Wienissä ja Baselissa. Pariisin aina kiinnostava ”hallimasters” pääsee puolestaan vauhtiin 28. lokakuuta.

Tenniksen naisten maailmanlistalla Iga Swiatek joutui syrjään ykkösen paikalta. Puolalainen ei ole pystynyt tekemään tulosta sitten Ranskan avoimien mestaruuden. Kärkeen nousi nyt Arina Sabalenka. Kärkikolmikon täydentävät Swiatek ja Coco Gauff.

WTA-turnaukset isketään alkaneella viikolla Kiinan Guangzhoussa sekä Tokiossa. Meksikon Tampicossa isketään WTA 125 -tason kisa.