Maailman 16 parasta tennispelaajaa juuri nyt

Wimbledonin tennisturnauksessa 2022 ovat edessä puolivälierät eli kahdeksan parhaan kaksinpelaajan mittelöt. Tässä tulevat tämän hetken 16 parasta tennispelaajaa.

Puolivälierät, Wimbledon 2022

Novak Djokovic – Jannik Sinner: Djokovic, turnauksen ykkössijoitettu, saa vastaansa nuorta laatua edustavan Sinnerin. Italialainen Sinner on pudottanut leikistä monta kovaa nimeä, mutta Djokovic on silti selkeä ennakkosuosikki.

David Goffiin – Cam Norrie: Brittiläinen Norrie hyötyy kotiyleisön tuesta, mutta Goffin ei ole koskaan helppo vastustaja. Goffin pystyy taktiseen tennikseen ja siten horjuttamaan vastustajansa pelaamista.

Cristian Garin – Nick Kyrgios: Chileläinen massaosaaja Garin pelaa elämänsä parasta ruohokenttätennistä. Voitto Alex de Minaurista edellisellä kierroksella oli upea näyttö. Rakastettu ja vihattu Kyrgios pelaa hyvin, mutta voi sirkustempuillaan sekoittaa oman pakettinsa.

Taylor Fritz – Rafael Nadal: Fritzin asema turnauskaaviossa on ollut varsin kiitollinen, mutta jokaisen ottelun voittaminen suoraan kolmessa erässä on toki kova näyttö. Nadal on luonnollisesti tämän mittelön selvä suosikki. Fritzillä on silti saumat tehdä ottelusta tasainen.

Ajla Tomljanovic – Jelena Ribakina: Yllätyksellisessä naisten kaksinpeliturnauksessa Ribakina saa vastaansa sijoittamattoman Tomljanovicin. Tomljanovic on saanut nostetta voitettuaan kaksi viime otteluaan kolmen erän taisteluissa. Ribakina tiukassa paikassa.

Simona Halep – Amanda Anisimova: Naisten puolivälierien ehdoton huippumittelö. Halep porhaltaa huippuvireessä, ja myös Anisimova on osoittanut korkeaa laatua, muun muassa kaatamalla Coco Gauffin. Kaikkien mahdollisuuksien ottelu.

Marie Bouzkova – Ons Jabeur: Tunisialainen Jabeur (3.) on selkeästi korkeimmalle sijoitettu jatkaja. Tshekki Bouzkova pelasi itsensä hyviin asemiin heti avauskierroksella voitettuaan Danielle Collinsin (7.). Roland Garros -pettymyksen jälkeen Jabeur janoaa semifinaalipaikkaa.

Tatjana Maria – Jule Niemeier: Yllätystulosten kulminaatio, jossa kohtaavat saksalaiset Maria (WTA-103) ja Niemeier (WTA-97). Molemmilla on hyviä päänahkoja Wimbledonista, joten lähtöasetelma on todella tasainen. Kumpi on valttia: 34-vuotiaan Marian kokemus vai 12 vuotta nuoremman Niemeierin tuoreus?

Wimbledon 2022

Wimbledon (The Championships) on yksi tennisvuoden neljästä Grand Slam -turnauksesta. Wimbledon pelataan ruohokentillä Lontoossa. Vuonna 2022 Wimbledon pelataan 27. kesäkuuta – 9. heinäkuuta.

Wimbledonia järjestävä AELTC (All England Lawn Tennis Club) on sulkenut venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat vuoden 2022 turnauksesta. Päätöksen vuoksi tenniksen ammattilaiskiertueiden organisaatiot ATP ja WTA eivät jaa kisasta rankingpisteitä.

Vuoden 2022 Wimbledonissa maksetaan ennätyksellisesti 40 350 000 punnan edestä palkintorahaa. Suurimmat yksittäiset summat (kaksi miljoonaa puntaa) ovat luvassa kaksinpeliturnausten mestareille.

– Tämän vuoden palkintorahojen on tarkoitus korostaa sitä, miten tärkeitä pelaajat ovat The Championshipsille. Haluamme, että turnauksemme on edelleen yksi maailman johtavista urheilutapahtumista. Tämä turnaus on tavallistakin erityisempi, koska juhlimme keskuskentän satavuotista taivalta, puheenjohtaja Ian Hewitt sanoo.

Suomessa Wimbledon on katseltavissa Discoveryn medioissa.

Vuonna 2021 Wimbledonin kaksinpeliturnaukset voittivat Novak Djokovic ja Ashleigh Barty.