Wimbledonin välierissä selkeät suosikit – yhtä ottelua lukuun ottamatta

Wimbledonin tennisturnauksessa ovat edessä kaksinpelin välieräottelut.

Miesten turnauksessa neljän parhaan joukkoon meni kolme sijoitettua pelaajaa ja yksi sijoittamaton pelaaja (Nick Kyrgios). Samoin kävi naisten kisassa: ainoa sijoittamaton jatkaja on Tatjana Maria.

Wimbledon 2022, kaksinpelin välierät

Novak Djokovic – Cameron Norrie: Ykkössijoitettu ja hallitseva mestari Djokovic on luonnollisesti selkeä ennakkosuosikki. Tenniksen brittitoiveita nostattava Cameron Norrie on kuitenkin varmasti kiperä vastus. Norrien vasenkätiset, laajoilla liikeradoilla lähtevät lyönnit vaativat hieman totuttelua, mutta rytmiin päästessään Djokovic puskee loppuotteluun.

Nick Kyrgios – Rafael Nadal: Nadalin huikeudesta kertoo paljon puolivälieräottelu Taylor Fritziä vastaan. Vaikka Rafalla oli ongelmia vatsalihaksensa kanssa, pystyi hän nousemaan 1-2-tappiolta viiden erän voittoon. Mielipiteet jakava Kyrgios pelaa tasokasta tennistä, mutta jos paikat kestävät, finaalipaikka on Nadalin. Asetelma on sen verran arvoituksellinen, että tämä on ainoa välierä, jossa ei ole selvää ennakkosuosikkia.

  • Päivitys: Nadal vetäytyi kisasta, Kyrgios loppuotteluun

Jelena Ribakina – Simona Halep: Halepin pahin vastustaja – pelaaja itse – kurkki pahaenteisesti puolivälierissä, mutta nykyisin romanialainen pystyy jo kanavoimaan turhautumisen positiiviseksi energiaksi. Kazakstanilainen Ribakina on juuri sellainen kovalyöntinen pelaaja, jollaisten kanssa Halep joutuu joskus vaikeuksiin. Halep on ennakkosuosikki, mutta Ribakina voi olla kova pala, jos syöttö ja raskaat peruslyönnit kulkevat.

Ons Jabeur – Tatjana Maria: Tappio olisi kolmossijoitettu Jabeurille valtava pettymys. Marialla, 34, on rutkasti kokemusta, mutta ei Grand Slam -menestyksestä: ennen tämän kesän Wimbledonia hän ei ollut edennyt kertaakaan kolmatta kierrosta pidemmälle. Jabeur menee loppuotteluun, jos pystyy välttämään totaalisen off-päivän. Toisaalta Marialla ei ole mitään hävittävää, joten vapautuneella pelaamisella hän pystyisi kaventamaan tasoeroa merkittävästi.

Naisten välierät pelataan torstaina ja miesten kamppailut perjantaina.

Wimbledon 2022

Wimbledon (The Championships) on yksi tennisvuoden neljästä Grand Slam -turnauksesta. Wimbledon pelataan ruohokentillä Lontoossa. Vuonna 2022 Wimbledon pelataan 27. kesäkuuta – 9. heinäkuuta.

Wimbledonia järjestävä AELTC (All England Lawn Tennis Club) on sulkenut venäläiset ja valkovenäläiset pelaajat vuoden 2022 turnauksesta. Päätöksen vuoksi tenniksen ammattilaiskiertueiden organisaatiot ATP ja WTA eivät jaa kisasta rankingpisteitä.

Vuoden 2022 Wimbledonissa maksetaan ennätyksellisesti 40 350 000 punnan edestä palkintorahaa. Suurimmat yksittäiset summat (kaksi miljoonaa puntaa) ovat luvassa kaksinpeliturnausten mestareille.

– Tämän vuoden palkintorahojen on tarkoitus korostaa sitä, miten tärkeitä pelaajat ovat The Championshipsille. Haluamme, että turnauksemme on edelleen yksi maailman johtavista urheilutapahtumista. Tämä turnaus on tavallistakin erityisempi, koska juhlimme keskuskentän satavuotista taivalta, puheenjohtaja Ian Hewitt sanoo.

Suomessa Wimbledon on katseltavissa Discoveryn medioissa.

Vuonna 2021 Wimbledonin kaksinpeliturnaukset voittivat Novak Djokovic ja Ashleigh Barty.