Ruusuvuori ja Thiem virittivät jännityksen äärimmilleen

Suomen tennisykkönen Emil Ruusuvuori hävisi ensimmäisellä kierroksella ATP-turnauksessa Båstadissa.

Ruusuvuoren vastustaja tiistaina oli Itävallan Dominic Thiem. Thiem vei ottelun nimiinsä lukemin 3-6, 6-1, 7-6.

Ottelun päättäneen tiebreakin Thiem voitti pistein 7-5. Ottelu kesti yli kaksi ja puoli tuntia.

Ruusuvuori voitti Thiemin sensaatiomaisesti vuonna 2019 Davis Cupissa, mutta nyt sankariteot eivät saaneet jatkoa.

Thiem kuuluu ATP-kiertueen parhaisiin massakenttäpelaajiin. Hän on ollut parhaimmillaan kolmantena tenniksen maailmanlistalla ja voittanut yhden Grand Slam -turnauksenkin, US Openin vuonna 2020.

Pitkän poissaolon jälkeen Thiem tekee nyt vahvaa paluuta. Rankingissakin hän on ehtinyt pudota sijalle 339.

Tenniksen ATP- ja WTA-turnaukset viikolla 28

Tenniksen ATP-kiertuetta pelataan Yhdysvaltain Newportissa ja Ruotsin Båstadissa.

Newportissa pelataan USA:n ainoa kiertuetason ruohokenttäturnaus. Pelipaikkana on tarunhohtoisen Tennis Hall of Famen keskus.

Kisassa on vain 28 pelaajan kaavio. Palkintorahaa on jaossa runsaat 594 000 dollaria, ja ykkössijoitettuna aloitti kanadalainen Felix Auger-Aliassime.

Båstadin-turnauksen ajoitus on aina hieman erikoinen, sillä massakenttien kausi päättyi periaatteessa Ranskan avoimiin kesäkuussa. Båstad pitää kuitenkin omaleimaisen paikkansa ATP-kalenterissa vuodesta toiseen.

Palkintorahaa pohjoismaisen pankin Nordean sponsoroimassa kisassa on liossa runsaat 534 000 euroa. Casper Ruud on ykkössijoitettu.

Tenniksen WTA-kiertuetta kisataan Sveitsin Lausannessa ja Unkarin pääkaupungissa Budapestissa. Molemmat turnaukset kuuluvat WTA 250 -sarjaan.

Danielle Collins on ykkössijoitettu Lausannen runsaan 251 000 dollarin turnauksessa. Samanarvoisessa Budapestin-kisassa ykköseksi on sijoitettu juuri Wimbledonin nelinpeliturnauksen Katerina Siniakovan kanssa voittanut Barbora Krejcikova.