Loistava tennisturnaus kehitteillä US Openin alle

Tenniksen supertähti Serena Williams jatkaa paluunsa tekemistä elokuussa Torontossa, Kanadassa.

Williams on ilmoittautunut mukaan National Bank Open -turnaukseen, joka kuuluu arvokkaaseen WTA 1000 -sarjaan. Sarja vastaa ATP-kiertueella pelattavia Masters-kisoja.

Serena joutui olemaan vaikean loukkaantumisen vuoksi sivussa WTA-kiertueelta vuoden ajan. Ennen Wimbledonia 2022 hän piipahti nelinpelissä ja teki sitten Wimbledonissa paluun kaksinpeliin. Hän hävisi heti ensimmäisellä kierroksella Harmony Tanille.

Toronton-kisan Serena on voittanut kolme kertaa. Williams on tunnetusti yksi kaikkien aikojen tennispelaajista: hänellä on tilillään kaksinpelistä 73 WTA-turnausvoittoa, mukaan lukien 23 Grand Slam -turnauksien mestaruutta.

Tenniksen maailmanlistan 43 parhaasta Torontoon on suuntaamassa peräti 41 urheilijaa. Turnausjohtaja Karl Hale on tietysti tästä mielissään.

– Kun tuota tähtilistaa katsoo, on vaikea olla innostumatta WTA-kiertueen paluusta Sobeys Stadiumille. Pelaajalista on yksi vahvimmistamme, ellei kaikkein vahvin. Lisäksi saamme ottaa stadionin täyteen ensimmäisen kerran kolmeen vuoteen, Hale kertoo.

– Olemme innoissamme siitä, että pelaajat pääsevät pelaamaan täysien katsomoiden eteen. Ehkä vielä iloisempia olemme siitä, että fanit pääsevät nauttimaan tenniksestä, sanoo Hale.

Serenan lisäksi kuumimpia nimiä Torontossa ovat tuore Wimbledon-mestari Jelena Ribakina sekä rankingykkönen Iga Swiatek, joka on esiintynyt tällä kaudella loisteliaasti. Kanadalla on toki osaamista myös omasta takaa: mukaan ovat tulossa niin viime vuoden US Open -loppuottelija Leylah Fernandez kuin vuoden 2019 US Open -mestari Bianca Andreescu.

Yhdysvalloissa ja Kanadassa pelataan koko joukko upeita ATP- ja WTA-turnauksia US Openin alla. Pelipaikkoja ovat esimerkiksi Toronto (WTA), Montreal (ATP) ja Cincinnati (ATP ja WTA).

Tenniksen US Open 2022

Vuonna 2022 US Open pelataan 29. elokuuta – 11. syyskuuta.

US Open (US Open Tennis Championships, Yhdysvaltain avoimet) on yksi tennisvuoden neljästä Grand Slam -turnauksesta.

US Open pelataan kovapintaisilla kentillä New Yorkissa. Pelipaikka on USTA Billie Jean King National Tennis Center, joka sijaitsee Queensin kaupunginosan Flushing Meadowsissa.

Vuonna 2021 kaksinpeliturnaukset voittivat Daniil Medvedev ja Emma Raducanu.

US Openissa jaettiin vuonna 2021 palkintorahaa yhteensä 57,5 miljoonaa dollaria. Kaksinpelin voittajat saivat kumpikin 2,5 miljoonaa dollaria.

Open-aikakaudella eli vuodesta 1968 alkaen miesten kaksinpelin voitokkaimmat pelaajat ovat Jimmy Connors, Pete Sampras ja Roger Federer, joilla on kullakin viisi US Openin mestaruutta.

Chris Evert ja Serena Williams ovat parhaina voittaneet US Openin naisten kaksinpeliturnauksen kuusi kertaa.

Muut kolme tenniksen vuotuista Grand Slam -turnausta ovat Australian avoimet, Ranskan avoimet, Wimbledon.