Tenniksen Davis Cup: Suomi – Uusi-Seelanti Espoossa syyskuussa 2022

Tenniksen Davis Cup rantautuu syyskuussa Suomeen. Espoossa kohtaavat Suomi ja Uusi-Seelanti.

Perinteikästä maajoukkuekisaa pelataan Espoon Metro Areenassa Suomen ja Uuden-Seelannin välillä 16. ja 17. syyskuuta.

Suomen tennisykkönen Emil Ruusuvuori ilmoitti jo hyvissä ajoin olevansa mukana maajoukkueessa. Jarkko Niemisen kipparoimaan joukkueeseen nimettiin lisäksi Harri Heliövaara, Otto Virtanen, Patrik Niklas-Salminen ja Eero Vasa.

Uuden-Seelannin pelaajat ovat Kiranpal Pannu, Ajeet Rai, Isaac Becroft, Michael Venus ja Artem Sitak. Kapteenina toimii Kelly Evernden.

Suomen ja Uuden-Seelannin välinen kohtaaminen kuuluu maailman ykköslohkoon (World Group I). Voittaja saa paikan Davis Cupin karsintoihin 2023 eli pääsee kilpailemaan ensi vuonna paikasta maailman parhaiden tennismaiden lopputurnaukseen.

Maaliskuussa 2022 Suomi pelasi Belgiaa vastaan karsintaturnauksen Espoossa ja hävisi otteluvoitoin 2-3. Suomen joukkueessa pelaamisvastuun kantoivat Ruusuvuori, Heliövaara ja Virtanen.

– Tämän tason tennis ja tapahtumat kotimaassa tekevät hyvää lajillemme. Etenkin on hienoa nähdä taas junioreita ja tietysti kaikkia muitakin katsomossa, Ruusuvuori sanoo Tennisliiton verkkosivuilla.

Tenniksen Davis Cup 2022

Davis Cup on yksi maailman perinteikkäimmistä urheilutapahtumista. Ensimmäisen Davis Cupin pelasivat USA ja Iso-Britannia vuonna 1900 eli 122 vuotta sitten. Kansainvälisen tennisliiton ITF:n laskujen mukaan Davis Cup on maailman suurin joukkueurheilukisa – vuonna 2020 oli mukana maajoukkueet peräti 142 eri maasta.

Yhdysvallat on Davis Cupin historian menestyksekkäin maa. Sillä on 32 mestaruutta. Kakkosella, Australialla, on 28 turnausvoittoa.

Vuonna 2022 Davis Cupin lopputurnaus alkaa 13. syyskuuta. Se käynnistyy neljällä neljän joukkueen lohkolla:

A: Kroatia, Italia, Argentiina, Ruotsi

B: Espanja, Kanada, Serbia, Etelä-Korea

C: Ranska, Saksa, Belgia, Australia

D: USA, Britannia, Kazakstan, Alankomaat

Pudotuspelit seuraavat 22. marraskuuta alkaen. Lopputurnauksen ratkaisuvaiheeseen pääsevät lohkojen kaksi parasta eli kaikkiaan kahdeksan maata.

Naisten maajoukkueturnaus on nimeltään Billie Jean King Cup, joka tunnettiin aiemmin Federation Cupina. Vuonna 2021 mestaruuden vei Venäjän tennisliitto.