Serena vetäytyy tenniksestä, mutta lopettamisilmoitusta on turha odottaa

Tenniksen elävä legenda Serena Williams on siirtymässä syrjään ammattilaiskentiltä.

Williams, 40, avautui sosiaalisessa mediassa ja Vogue-lehden uusimmassa numerossa. Varsinaista lopettamisilmoitusta häneltä on turha odottaa, mutta aikeet käyvät selviksi.

– Kuinka rakastankaan tennistä. Mutta nyt lähtölaskenta on alkanut. Minun on keskityttävä äitinä olemiseen, henkisiin tavoitteisiini ja erilaisen, mutta aivan yhtä jännittävän Serenan löytämiseen, Williams kirjoitti somessa.

– Elämässä koittaa aika, kun on päätettävä siirtymisestä uuteen suuntaan. Tällainen ajankohta on aina vaikea, jos rakastaa jotakin niin paljon.

Serena kuuluu tunnetusti tenniksen historian parhaisiin pelaajiin. Viime vuodet ovat olleet kuitenkin pelikentillä vaisuja loukkaantumisten ja muiden kiireiden takia.

Kesällä Serena palasi vuoden mittaisen tauon jälkeen WTA-tason kaksinpeliin Wimbledonissa, mutta hävisi heti ensimmäisellä kierroksella.

Tällä hetkellä hän on mukana merkittävässä turnauksessa Torontossa. Hän voitti avausottelussaan Nuria Parrizas Diazin. Näin Serenasta tuli 2000-luvun neljäs pelaaja, joka voittaa WTA-tason ottelun 40 vuotta täytettyään. Muut ovat Serenan isosisko Venus Williams sekä Martina Navratilova ja Kimiko Date Krumm.

Toronton-kisan toisella kierroksella Serena ottaa mittaa olympiavoittaja Belinda Bencicistä.

Serenan loppukesän aktivoituminen oli odotettavissa, sillä elokuun lopulla alkaa hänen kotimaansa Yhdysvaltojen tennisylpeys, Grand Slam -turnaus US Open.

– Valitettavasti en ollut valmis voittamaan Wimbledonia tänä vuonna. En tiedä, olenko valmis voittamaan New Yorkissakaan, mutta yritän, Serena kirjoitti Voguessa.

Serena: 23 Grand Slam -titteliä, 73 turnausvoittoa

Serena Williams on voittanut urallaan 23 Grand Slam -turnausta kaksinpelissä – enemmän kuin kukaan muu nainen vuonna 1968 alkaneella Open-aikakaudella. Tennishistoriassa eniten Grand Slam -titteleitä on Margaret Courtilla, 24 kappaletta.

Serena on ollut paras Australian avoimissa seitsemän kertaa, Ranskan avoimissa kolme kertaa, Wimbledonissa seitsemän kertaa ja US Openissa kuusi kertaa.

Kaikkiaan Serena on valloittanut 73 WTA-tason turnausvoittoa kaksinpelissä ja kerännyt palkintorahaa 94,6 miljoonaa dollaria. Tenniksen maailmanlistan ykköseksi hän nousi ensimmäisen kerran heinäkuussa 2002.

Nelinpeliä Serena on pelannut paljon siskonsa Venuksen kanssa. He ovat voittaneet yhdessä olympiakultaa ja 14 Grand Slam -turnausta.

Venus ja Serena ovat luonnollisesti pelanneet paljon vastakkain kaksinpelissä. Keskinäiset voitot ovat Serenan hyväksi 19-12. Myös Venus, 42, jatkaa tennisuraansa toistaiseksi.

Williamsin siskosten vaikutus ulottuu urheilun ulkopuolellekin. Vuonna 2022 elokuvateollisuuden suurimmassa gaalassa Will Smith sai pääosa-Oscarin elokuvasta King Richard. Leffassa Smith näyttelee Richard Williamsia, jonka tyttäret Venus ja Serena nousivat tenniksen supertähdiksi.

– Olen tehnyt kaikkeni, jotta olisin valmis kaikenlaisiin tilanteisiin elämässä. En olisi silti voinut koskaan uneksia pääseväni Oscareihin tai osaksi elokuvaa, jossa kerrotaan minun perheeni tarina. Jatkakaa siis uneksimista, työntekoa ja taistelemista. Koskaan ei voi tietää, minne elämä vie, Venus kertoi somessa.