Ruusuvuori pettyi US Openissa, mutta Heliövaara etenee väkevästi

Suomen nelipeliykkönen Harri Heliövaara ja hänen brittiläinen parinsa Lloyd Glasspool taistelevat edelleen menestyksestä tenniksen US Openissa.

Ensimmäisellä kierroksella Heliövaara ja Glasspool kukistivat kaksikon Blumberg-Kecmanovic. Tulos varmistui suoraan kahdessa erässä: 6-3, 6-3.

Ottelun jälkeen suomalainen uhkui tyytyväisyyttä.

– Todella vakuuttavaa tekemistä alusta loppuun asti, ja matka jatkuu ansaitusti toiselle kierrokselle, Heliövaara kirjoitti kotisivuillaan.

– Tämä oli mahdollisesti paras ottelumme koko USA:n kiertueella, sillä niin vahvasti olimme matsissa läsnä alusta loppuun. Syöttäminen ja palauttaminen olivat huippuluokkaa, eikä vastustajatiimi oikein löytänyt mitään keinoja meidän pelimme horjuttamiseen, hän jatkoi.

Toisella kierroksella Heliövaara ja Glasspool, US Openin 11:nneksi sijoitettu pari, kohtaavat tiimin Klaasen-Melo.

Ennen US Openin alkamista Heliövaara oli tenniksen maailmanlistalla nelinpelin 21:nneksi rankattu pelaaja. Ranking on hänen uransa paras.

Suomen kaksinpelitoivo Emil Ruusuvuori viihtyy hyvin Pohjois-Amerikan kentillä, mutta tällä kertaa US Open jäi häneltä heikoksi. Hän hävisi kaksinpelin avauskierroksella Jack Draperille suoraan kolmessa erässä.

Pian sen jälkeen tuli lähtö myös nelinpelistä. Ruusuvuori ja Aljaz Bedene hävisivät duolle Galloway-Lawson lukemin 3-6, 3-6.

– En ollut tällä kertaa oikein tyytyväinen suoritukseeni, mutta US Openissa on aina hienoa pelata, Emil ilmaisi somessa.

Harri Heliövaara, kahden tennisuran mies

Harri Heliövaaran (s. 4.6.1989) tennisura on ollut kaikkea muuta kuin yksioikoinen.

Heliövaaran menestyksekäs junioriura huipentui Australian avoimien nuorten mestaruuteen vuonna 2007. Hänen parinaan pelasi Graeme Dyce.

Ammattilaisena Heliövaara aloitti vuonna 2009. Hän tähtäsi määrätietoisesti tenniksen maailmanlistalla sadan parhaan joukkoon.

Kun tavoite ei toteutunut, vuonna 2013 opiskelu ajoi tennisuran edelle. Heliövaara jätti ammattilaistenniksen vuosien ajaksi ja palasi kehiin vuonna 2017.

Heliövaaran ura nelinpelissä nousikin ennen pitkää aivan uusiin ulottuvuuksiin. Hänen tiiminsä voitti vuonna 2021 ATP-turnaukset Moskovassa (parina Matwe Middelkoop) ja Marseillessa (parina Lloyd Glasspool).

Uran kolmas ATP-titteli tuli Glasspoolin parina vuonna 2022 Hampurissa.

Lisäksi Heliövaaralla on Challenger- ja alemman tason turnauksista 8 kaksinpeliturnausvoittoa ja 35 nelinpeliturnausvoittoa.