Alcaraz ja Ruud US Openin loppuottelijat

Carlos Alcaraz ja Casper Ruud kohtaavat tenniksen US Openin miesten kaksinpelin loppuottelussa.

Asia varmistui New Yorkissa perjantaina, kun Alcaraz löi välieräottelussa Frances Tiafoen, ja Ruud oli Karen Hatshanovia etevämpi omassa semifinaalissaan.

Norjalainen Ruud hoiteli Hatshanovin neljässä erässä. Alcaraz ja yhdysvaltalaisen kotiyleisön suosikki Tiafoe puolestaan tahkosivat täydet viisi erää. Alcaraz vei ratkaisuerän pelein 6-3.

– Tällaisissa otteluissa on annettava kaikkensa, jokaisesta pisteestä on taisteltava, Alcaraz sanoi kenttähaastattelussa.

– Ei ole merkitystä, kestääkö ottelu viisi tai kuusi tuntia. Myös Frances antoi kaikkensa. Uskomaton ottelu. Omistan loppuottelun perheelleni, tiimilleni ja kannattajilleni.

Tiafoella oli mahdollisuus tulla ensimmäiseksi yhdysvaltalaiseksi US Open -finalistiksi vuosiin. Tie kuitenkin katkesi komeettamaiseen espanjalaiseen.

– Minusta tuntuu, että tuotin yleisölle pettymyksen. Tämä tekee todella kipeää. Palaan kuitenkin vielä ja voitan tämän kisan jonain päivänä, vakuutteli Tiafoe.

Alcaraz, 19, ja Ruud, 23, ovat kohdanneet kaksi kertaa aikaisemmin. Ruud ei ole voittanut erääkään, sillä Alcaraz voitti suoraan kahdessa erässä niin Marbellassa (2021) kuin Miamissa (2022).

US Open -kunnian ja muhkeiden palkintorahojen lisäksi liossa on kärkiranking. Sunnuntaisen loppuottelun voittaja nousee tenniksen maailmanlistan ykköseksi. US Openiin lähdettäessä Alcarazin ranking oli neljäs ja Ruudin seitsemäs.

Tenniksen US Openin naisten kaksinpelin loppuottelussa kohtaavat Puolan Iga Swiatek ja Tunisian Ons Jabeur.

Välierissä Swiatek voitti Arina Sabalenkan ja Jabeur Caroline Garcian.

Swiatekin ja Jabeurin keskinäisissä kohtaamisissa voitot ovat 2-2. Viimeksi, loppuottelussa Roomassa tänä vuonna, Swiatek voitti 6-2, 6-2.

Swiatek ja Jabeur iskevät yhteen Arthur Ashe -stadionilla lauantaina Suomen aikaa noin kello 23 alkaen.

US Open 2022

Vuonna 2022 US Open pelataan 29. elokuuta – 11. syyskuuta.

Tenniksen US Openissa jaetaan ennätyksellisen suuret palkintorahat. Palkintorahapotti nousee ensimmäisen kerran 60 miljoonaan dollariin.

Kaksinpeliturnausten voittajat kuittaavat 2,6 miljoonan dollarin suuruisen palkintorahan. Nelinpeliturnausten voittajatiimeille on luvassa 688 000 dollaria.

US Open pelataan kovapintaisilla kentillä New Yorkissa. Pelipaikka on USTA Billie Jean King National Tennis Center, joka sijaitsee Queensin kaupunginosan Flushing Meadowsissa.

Muut kolme tenniksen vuotuista Grand Slam -turnausta ovat Australian avoimet, Ranskan avoimet ja Wimbledon.