Heliövaaran tiimi ”lähes kamalan” alun jälkeen komeasti välieriin

Harri Heliövaara ja hänen parinsa Lloyd Glasspool pelaavat nelinpelin välierissä tenniksen ATP-turnauksessa Metzissä.

Asia varmistui, kun Heliövaara ja Glasspool löivät kaksikon Added-Olivetti puolivälieräottelussa. Kamppailu päättyi suoraan kahdessa erässä lukemin 7-6, 6-4.

Kuten luvut kertovat, voitto ei ollut aivan ongelmaton juttu.

– Matsin alku keskuskentällä oli lähes kamala, mutta tosi vahva tsemppi ja onnistunut tiimityö toivat meidät mukaan peliin, Heliövaara kertoi verkkosivuillaan.

– Otimme matsin takaisin hallintaamme ja olimme ensimmäisen erän lopusta alkaen lopulta selvästi vahvempi pari kentällä. Seuraavaan otteluun vastus varmaankin pahenee.

Suomalaispelaaja on oikeassa, sillä seuraava vastustaja on kaksikko Nicolas Mahut – Edouard Roger-Vasselin, joka on sijoitettu Metzissä kolmanneksi.

Nelinpeliurallaan Heliövaara on ollut voittamassa kolmea ATP-turnausta.

Kaksinpelissä Emil Ruusuvuori otti ensimmäisen ATP-otteluvoittonsa yli kuukauteen, mutta toisella kierroksella tuli stoppi. Aleksander Bublik kaatoi Suomen kaksinpeliykkösen yli kaksituntisessa kolmen erän kamppailussa.

Turnauksen ykkössijoitettu on tenniksen maailmanlistan nelonen Daniil Medvedev, joka tosin hävisi heti ensimmäisessä ottelussaan kokeneelle Stan Wawrinkalle. Palkintorahaa Metzin kaksinpelissä on liossa yhteensä runsaat 534 000 euroa.

Grand Slam -kausi on ohi, mutta loppukaudella on vielä paljon huipputason tennistä tiedossa.

Ohjelmassa on lukuisia ATP 250 -turnauksia, ATP 500 -turnaukset Tokiossa, Nur-Sultanissa, Wienissä ja Baselissa sekä Masters-turnaus Pariisissa. Viimeinen huipputason tapahtuma on ATP-lopputurnaus, joka käydään tällä kertaa Torinossa.