Ruusuvuoren meno pysähtyi välieriin Stockholm Openissa

Suomen tennisykkönen Emil Ruusuvuori pelasi Stockholm Openin välierissä Stefanos Tsitsipasia vastaan lauantaina.

Tsitsipas oli kamppailussa huomattavasti vahvempi ja vei sen nimiinsä lukemin 6-2, 6-2.

Perjantaisissa puolivälierissä Ruusuvuori oli voittanut Frances Tiafoen ja Tsitsipas Mikael Ymerin.

Ruusuvuori (ATP-52) ja Tsitsipas eivät olleet aiemmin pelanneet vastakkain. Tsitsipas on tenniksen maailmanlistalla viidentenä.

Hyvän Tukholman-esityksensä ansiosta Ruusuvuori nousee tenniksen maailmanlistalla todennäköisesti sijalle 43.

Tukholman toisessa välierässä kohtasivat Tanskan Holger Rune ja Australian Alex De Minaur. Tsitsipas saa loppuotteluvastustajakseen Runen.

Suomalaisjännitys Tukholmassa säilyy, sillä Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool pelaavat nelinpelin loppuottelussa sunnuntaina. Vastaan asettuu kaksikko Arevalo-Rojer.

Kreikan tennistähti Stefanos Tsitsipas (s. 1998) tulee tennisperheestä. Hänen molemmat vanhempansa ovat toimineet tenniksen parissa. Tsitsipasin isä on kreikkalainen ja äiti kreikkalaissukuinen venäläinen.

Tsitsipas aloitti ammattilaisena vuonna 2016.

Ensimmäisen tenniksen ATP-turnausvoittonsa Tsitsipas otti nimen omaan Stockholm Openissa vuonna 2018. Suurin voitto toistaiseksi on ATP-lopputurnauksen mestaruus 2019.

Tennispelaajana Stefanos Tsitsipas on lähtökohtaisesti voimakas takarajalyöjä, mutta hänellä on erittäin hyvät valmiudet kokonaisvaltaiseen pelaamiseen. Nousut verkolle ja näyttävä yhden käden rystylyönti tuovat mielenkiintoista ulottuvuutta hänen pelaamiseensa.

Tsitsipas viihtyy niin kovalla kentällä, massalla kuin ruoholla. Ensimmäinen massakenttämestaruus ATP-kiertueella tuli vuonna 2019 (Estoril). Henkilökohtaisesti hän ihailee erityisesti Wimbledonin tennisturnausta.

Nuoresta iästään huolimatta Tsitsipas on joutunut tekemisiin perustavanlaatuisten asioiden kanssa. Hän oli hukkua 18-vuotiaana oltuaan uimassa Kreetalla. Videoblogissaan hän kertoikin ehtineensä jo ”tehdä sovinnon kuoleman kanssa”.

”Älä odota tilaisuuttasi, luo se”, kuuluu Tsitsipasin tunnuslauseisiin.

Tsitsipas on voittanut urallaan yhdeksän ATP-turnausta ja kuitannut palkintorahoja yli 20 miljoonan dollarin edestä.