Tenniksen maailmanlistat viikon 43 alussa

Carlos Alcaraz ja Iga Swiatek jatkavat tenniksen maailmanlistan kärkipaikoilla.

Tenniksen ATP-kiertuetta pelattiin menneellä viikolla Antwerpenissa (mestariksi Felix Auger-Aliassime), Tukholmassa (Holger Rune, kuvassa yllä) ja Napolissa (Lorenzo Musetti).

Miesten maailmanlistalla kärkikolmikon täydentävät Rafael Nadal ja Casper Ruud.

Emil Ruusuvuori eteni Stockholm Openissa hienosti välieriin, harppasi yhdeksän sijaa ja nousi 43:nneksi rankingissa. Hänen uransa paras ranking on vain pykälän parempi.

Alkaneella viikolla Ruusuvuori pelaa Wienissä ja saa avauskierroksella vastaansa Lorenzo Sonegon.

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool pelasivat loppuottelussa Tukholmassa, mutta eivät pystyneet valtaamaan turnaustitteliä. Heliövaara on nelinpelirankingissa sijalla 16, Glasspool sijalla 19.

WTA-kiertueen merkittävin kisa käytiin Meksikon Guadalajarassa, missä mestaruuden saavutti Jessica Pegula. Hän kaatoi loppuottelussa Maria Sakkarin tuloksella 6-2, 6-3.

Swiatek on maailmanlistan ykkönen ylivoimaiseen tapaan. Seuraavina tulevat Ons Jabeur ja Pegula.

Tenniksen lopputurnaukset hahmottuvat

Lopputurnaukset lähenevät sekä WTA- että ATP-kiertueella.

Naisten lopputurnaus käynnistyy viikon kuluttua Yhdysvalloissa. Ensimmäisinä kaksinpelaajina paikkansa varmistivat Iga Swiatek ja Ons Jabeur.

Viime viikon jälkeen varmistuivat loputkin kaksinpelaajat. He ovat Jessica Pegula, Coco Gauff, Caroline Garcia, Arina Sabalenka, Daria Kasatkina ja Maria Sakkari.

Miesten ATP-lopputurnaukseen, joka käydään Torinossa, ovat selviytyneet Rafael Nadal, Carlos Alcaraz, Casper Ruud, Stefanos Tsitsipas ja Novak Djokovic.

Viimeisistä avoinna olevista paikoista kisataan vielä tällä viikolla Wienissä ja Baselissa sekä ensi viikolla Pariisin Masters-turnauksessa.

Lopputurnauksiin pääsevät kalenterivuoden kahdeksan parasta kaksinpelaajaa ja kahdeksan parasta nelinpeliparia. Järjestyksen määräävät kalenterivuoden aikana saavutetut ATP/WTA-pisteet.