Tässä ovat tenniksen WTA-lopputurnauksen mestarit 2022

Caroline Garcia, Veronika Kudermetova ja Elise Mertens ovat tenniksen WTA-lopputurnauksen mestarit vuosimallia 2022.

Ranskalainen Garcia iski kaksinpeliturnauksen voittoon maanantaina Fort Worthissa, Yhdysvalloissa. Hän voitti loppuottelussa Arina Sabalenkan lukemin 7-6, 6-4.

WTA-lopputurnauksen mestaruus tietää Garcialle 1,57 miljoonan dollarin suuruista palkintorahaa ja 1 375 rankingpistettä.

– Onneni on jättiläismäinen, Garcia henkäili.

– Loppuottelu oli aivan kreisi, ja jokaisessa pisteessä oli intensiteettiä. Olen todella ylpeä vuoden aikana tekemästäni työstä. Tämä titteli on urani suurin, hän totesi.

Puolan tennistähti Iga Swiatek pitää yllättävästä lopputurnaustappiostaan huolimatta kärkipaikan tenniksen maailmanlistalla. Kärjen täydentävät Ons Jabeur, Jessica Pegula ja neljänneksi noussut Garcia.

Veronika Kudermetova ja Elise Mertens nousivat upeasti WTA-lopputurnauksen nelinpelimestaruuteen. Loppuotteluvastustaja oli hallinnut mestaripari Barbora Krejcikova – Katerina Siniakova.

Erien mentyä tasan 1-1 edessä oli ottelutiebreak. Krejcikova ja Siniakova olivat jo selvässä johdossa, mutta Kudermetova-Mertens puski väkisin ohi.

– Mielestäni pelasimme suoritusvarmasti koko turnauksen. En voi silti uskoa, että voitimme. Taisimme olla super-tiebreakissa tappiolla 2-7? Yksittäisistä pisteistä ei ole edes muistikuvaa, Mertens kertoi.

Siniakova päättää kauden tenniksen nelinpelirankingin kärjessä.

Kauden arvostettu ja rahakas päätös

Kauden päättävään WTA-lopputurnaukseen pääsevät kalenterivuoden kahdeksan parasta kaksinpelaajaa ja kahdeksan parasta nelinpeliparia. Järjestyksen määräävät kalenterivuoden aikana saavutetut WTA-pisteet.

WTA-lopputurnaus on WTA-kiertueen suurin halliturnaus ja Grand Slam -turnausten ohella yksi tennisvuoden huomattavimmista tapahtumista. Dickies Arenassa käyty vuoden 2022 tapahtuma on kokonaisarvoltaan viisi miljoonaa dollaria.

WTA-lopputurnaus on kuulunut naisten ammattilaistenniksen kalenteriin 50 vuoden ajan. Ensimmäinen kisa käytiin vuosien 1972 ja -73 vaihteessa Boca Ratonissa.

Martina Navratilova on voittanut WTA-lopputurnauksen ennätyksellisesti kahdeksan kertaa. Kaksinpelimestaruuksiensa lisäksi Martina oli voittamassa lopputurnauksen nelinpelikisaa peräti 13 kertaa.