Sveitsi tenniksen maailmanmestaruuteen

Sveitsi on tenniksen naisten maajoukkuekilpailun Billie Jean King Cupin mestari vuosimallia 2022.

Skotlannin Glasgow’ssa käydyssä loppuottelussa Sveitsi kukisti Australian otteluvoitoin 2-0.

Sveitsin voitokkaaseen joukkueeseen kuuluivat Belinda Bencic, Jil Teichmann, Viktorija Golubic ja Simona Waltert. Maailmanmestarijoukkueen kapteenina toimi Heinz Günthardt.

Loppuottelusarjassa Sveitsin Jil Teichmann avasi vahvasti ja kaatoi Australian Storm Sandersin tiukassa mittelössä 6-3, 4-6, 6-3.

Ratkaisu tuli toisessa ottelussa, jossa kohtasivat Belinda Bencic ja Alja Tomljanovic. Bencic vei voiton lukemin 6-2, 6-1 ja johdatti joukkueensa Billie Jean King Cupin mestaruuteen.

– Loppuottelu oli hermoja raastava. Kannustin jo Jiliä niin paljon, että siihen kului energiaa. Storm pelasi uskomattoman hyvin häntä vastaan, Bencic kommentoi.

– Jil oli loistava eikä suostunut häviämään. Hän taisteli ja antoi kaikkensa. Inspiroiduin hänen esityksestään ja pyrin samaan. Muistamme Glasgow’n koko loppuikämme, tunnelmoi Bencic.

Bencicin palkintokaappi on vakuuttava. Hänellä on entuudestaan jo tenniksen olympiavoitto. Lisäksi hän on voittanut WTA-kiertueella viisi turnausta ja koonnut yli 10 miljoonan dollarin edestä palkintorahaa.

Tenniksen naisten maajoukkuekilpailu tunnettiin aiemmin nimellä Federation Cup (”Fed Cup”). Ensimmäinen kisa käytiin vuonna 1963.

Miesten maajoukkuekilpailu Davis Cup huipentuu lopputurnaukseen, joka alkaa puolivälierillä 24. marraskuuta.

Davis Cupin kahdeksan parasta ovat Italia, USA, Saksa, Kanada, Australia, Alankomaat, Kroatia ja Espanja.