Venus Williams, 42, jälleen tenniksen Grand Slam -kentille

Pitkän linjan tennistähti Venus Williams nähdään Australian avoimissa 2023.

Australian avoimet tiedotti, että Williamsille on myönnetty turnauksen pääsarjaan villi kortti. Williams (WTA-1004) pelasi kaudella 2022 vain muutaman kaksinpeliottelun, joten normaalia reittiä hän ei olisi pääsarjapaikkaa saanut.

Venus Williams on voittanut urallaan 49 WTA-tason turnausta, ja tenniksen maailmanlistan ykköseksi hän nousi ensimmäisen kerran helmikuussa 2002.

Grand Slam -turnausvoittoja Venuksella on kaksinpelistä seitsemän. Australian avoimissa hän on päässyt parhaimmillaan loppuotteluun. Nelinpeliturnauksen hän on voittanut Australiassa neljä kertaa ja sekanelinpelin kerran.

Williams, 42, suhtautuu tennikseen edelleen intohimoisesti.

– Tuskin maltan odottaa Melbourneen palaamista. Australian tennisyhteisö on tukenut aina minua täydestä sydämestään. Kunnia saada pelata näiden kannattajien edessä jälleen, Venus sanoi.

Venuksen pikkusisko Serena Williams on vetäytynyt tenniksestä, mutta ei ole ’virallisesti’ lopettanut uraansa.

Australian avoimien 2023 entry-listan kärjessä ovat Iga Swiatek, Ons Jabeur ja Jessica Pegula.

Miesten kaksinpelin pääsarjan entry-listalla suomalaisyleisöä kiinnostaa luonnollisesti Emil Ruusuvuoren (ATP-40) nimi. Kärkipelaajat ovat Carlos Alcaraz, Rafael Nadal ja Casper Ruud. Novak Djokovic on entry-listalla; viime kerralla Djokovic ei päässyt mukaan terveysturvallisuussyistä.

Tenniksen Australian avoimet

Vuonna 2023 Australian avoimet pelataan 16.-29. tammikuuta.

Vuonna 2022 Australian avoimissa kaksinpeliturnaukset voittivat Rafael Nadal ja Ashleigh Barty. Australian avoimet pelataan kovapintaisilla kentillä Melbournessa.

Suomen Emil Ruusuvuori kohtasi Australian avoimen tennisturnauksen ensimmäisellä kierroksella Felix Auger-Aliassimen.

Muut kolme tenniksen vuotuista Grand Slam -turnausta ovat Ranskan avoimet, Wimbledon ja US Open.

Ensimmäiset Australian avoimet käytiin vuonna 1905, silloin vielä Australaasian mestaruuskisoina. Melbournessa, Warehouseman’s Cricket Groundilla, pelattiin ruohokentillä.

Turnausta on käyty myös Sydneyssä, Adelaidessa, Brisbanessa, Perthissä sekä Uuden-Seelannin Christchurchissa ja Hastingsissa. Melbourne vakiintui tapahtumapaikaksi vuonna 1972.

Australian maantieteellisen sijainnin vuoksi monet huippupelaajat pitäytyivät pitkään osallistumisesta Australian avoimiin. Turnauksen suosio alkoi kasvaa mittavasti 1980-luvun alkupuolella. Nykyisin se nauttii täysipainosta arvostusta yhtenä Grand Slam -turnauksista.

Vuonna 1988 Australian avoimet siirtyivät Melbourne Parkiin. Ruohokentät vaihtuivat koviin kenttiin.

Australian avoimien pääkentät ovat Rod Laver Arena, John Cain Arena ja Margaret Court Arena.