Australian avoimien avauspäivänä neljä sijoitettua katsomoon

Bianca Andreescu nousi yhdeksi avauspäivän ilmiöistä Australian avoimessa tennisturnauksessa.

Uutta tulemista tekevä Andreescu, 22, pelaa Melbournessa sijoittamattomana. Maanantaina hän kaatoi 25:nneksi sijoitetun Marie Bouzkovan suoraan kahdessa erässä.

Kamppailu päättyi lukemin 6-2, 6-4.

– Olen todella kiitollinen siitä, miten hyvin pystyin pelaamaan ja olen niin onnellinen, kun pääsin palaamaan Australiaan, Andreescu sanoi kanadalaismedia TSN:lle.

– Tiedän, että vastustaja on mahtava taistelija, ja hän ottaa ohjat, jos toinen ei siihen pysty. Siksi minun olikin annettava kaikkeni heti alusta alkaen. Taktisesti pystyin johdonmukaiseen ja keskittyneeseen suoritukseen, vaikka lopussa alkoi vähän jännittää, voittaja kertoi.

Toronton lähistöllä Mississaugassa syntynyt Andreescu on ensimmäinen kanadalainen pelaaja, joka on voittanut Grand Slam -tittelin kaksinpelissä. Hän oli paras US Openissa vuonna 2019 ja kukisti loppuottelussa itsensä Serena Williamsin.

Andreescun vanhemmat ovat romanialaisia, ja Biancakin on ajoittain asunut Romaniassa.

Vuonna 2015 Andreescu debytoi ITF-turnauksissa ja kaksi kautta myöhemmin WTA-kiertueella.

Vuosi 2019 oli Biancalle suurenmoinen. Ennen US Openia hän voitti Indian Wellsin arvostetun kisan sekä Kanadan avoimet Torontossa. Tenniksen maailmanlistalla Bianca on ollut parhaimmillaan neljäntenä.

Andreescu on fyysisesti väkivahva urheilija, joka tunnetaan ratkaisuhakuisesta tenniksestään. Hänen menestyspotentiaalinsa on valtava, mutta viime kausina ilmenneet loukkaantumiset ovat hidastaneet hänen kehittymistään merkittävästi.

Musetti yllättäen laulukuoroon

Australian avoimien 2023 avauspäivänä sijoitetuista joutui laulukuoroon myös Amanda Anisimova (28.), joka kärsi tappion suoraan kahdessa erässä Ukrainan nuorelle Marta Kostjukille.

Korkeimmalle sijoitettu putoaja maanantaina oli Lorenzo Musetti (17.), joka joutui taipumaan Lloyd Harrisille miesten kaksinpelin avauskierroksen viiden erän huikeassa mittelössä. Harris ratkaisi lähes neljätuntisen kamppailun ottelutiebreakissa pistein 10-4.

Lisäksi Borna Coric (21.) joutui pakkaamaan pelikassinsa hävinneenä. Yllätyksen leipoi Jiri Lehecka (ATP-78), joka oli parempi suoraan kolmessa erässä.

Suomen Emil Ruusuvuoren on määrä pelata avausottelunsa tiistaina.