Pohjoismainen tenniskunnia koetuksella – enää Tanskan Holger Rune mukana

Suomen, Ruotsin ja Norjan tennisykköset ovat ulkona Australian avoimista jo toisen kierroksen jälkeen.

Pohjoismaista tenniskunniaa kaksinpeliturnauksessa pitää yllä enää Tanskan Holger Rune. Tanskalainen energiapakkaus voitti avauskierroksella Filip Krajinovicin ja lähetti toisella kierroksella Maxime Cressyn katsomoon suoraan kolmessa erässä.

– Ei ollut helppo ottelu, mutta onneksi sain muutamia onnistuneita ohituslyöntejä ja voitin tärkeitä palloralleja, Rune sanoi kenttähaastattelussa.

Rune, 19, teki viime kaudella hämmästyttävää nousua ja voitti kolme ATP-turnausta. Tilille tuli muun muassa ensimmäinen Masters-titteli, jonka hän otti Pariisissa. Yksi vahvoista taustatekijöistä on ansioitunut tennisvalmentaja Patrick Mouratoglou.

– Kehityn päivä päivältä ja opin keskittymään. Patrick tuo tiimiini paljon kokemusta ja omaa panostaan. Meillä on todella hauskaa. Olen superylpeä koko tiimistäni, kertoi Rune.

Ruotsin ykkönen Mikael Ymer putosi Australian avoimista jo ensimmäisellä kierroksella. Norjan kärkinimi Casper Ruud puolestaan kärsi yllätystappion toisella kierroksella torstaina – yllätyksen aiheutti Jenson Brooksby, joka kaatoi norjalaisen lukemin 6-3, 7-5, 6-7, 6-2.

Ruudille putoaminen on kova pala, sillä Melbournessa hänellä olisi ollut mahdollisuus nousta jopa ykköseksi tenniksen maailmanlistalla. Hän oli Australian avoimien kakkossijoitettu.

Torstaina laulukuoroon passitettiin myös Suomen paras kaksinpelaaja Emil Ruusuvuori. Hän joutui odotetun kovaan paikkaan Andrei Rublevia (ATP-6) vastaan. Emil pystyi kairaamaan erävoiton korkeatasoiselta vastustajalta, mutta lopputulos oli 6-2, 6-4, 6-7, 6-3.

– Kovaa tuli pallo. Varsinkaan alussa en ollut tarpeeksi hereillä. Huomasi, ettei ole hetkeen tullut pelattua tällaista lyöntiä vastaan, Ruusuvuori sanoi Tennisliiton verkkosivuilla.

– Kyllä siinä on selkeitä juttuja, joita pitää parantaa, jos haluaa näitä kavereita vastaan pelata tiukemmin, myönsi suomalaispelaaja.

Helmikuussa Suomi pelaa Davis Cupia Espoossa Argentiinaa vastaan, ja Ruusuvuoren on määrä olla joukkueessa.

Torstain yllättäviä putoajia olivat Diego Schwartzman (hävisi J.J. Wolffille) ja Taylor Fritz (Alexei Popyrin). Alexander Zverevin paluu sairauslomalta vaikuttaa vaikealta, hän hävisi Michael Mmohille.

Naisten kaksinpeliturnauksessa huomattavia putoajia torstaina olivat Leylah Fernandez ja Viron Anett Kontaveit.