Jessica Pegula: NHL- ja NFL-omistajien tytär on yksi Australian avoimien vakuuttavimmista

Yhdysvaltalainen tennispelaaja Jessica Pegula on päässyt hyvään vauhtiin Australian avoimissa.

Perjantaina Pegula raivasi tien Australian avoimien neljännelle kierrokselle. Marta Kostjuk kaatui lukemin 6-0, 6-2.

Pegula, 28, on toistaiseksi yksi vakuuttavimmista pelaajista Melbournessa. Hän on voittanut kaikki ottelunsa suoraan kahdessa erässä. Lisäksi kuudesta erästä viisi on päättynyt pelein 6-2 tai selvemmin.

Otteluun ukrainalaista Kostjukia vastaan hän ei lähtenyt silti takki auki.

– Ennen turnausta näin Martan paikan kaaviossa, ja arvasin, että hän voittaa Amanda Anisimovan. Odotinkin mielenkiintoista ottelua, Pegula sanoi lehdistölle.

– Hän on vaarallinen pelaaja ja superlahjakas. Osasin odottaa, että hän iskee näyttäviä, uskomattomia lyöntejä, joten yritin olla turhautumatta.

Ensimmäisen erän Pegula hoiteli nollille, mutta toisessa Kostjuk pääsi nappaamaan kaksi peliä. Ottelu loppui hieman runsaan tunnin päätteeksi.

– En antanut paljonkaan ilmaisia pisteitä. Pelasin tarvittaessa aggressiivisesti ja välillä fiksusti. Olen oppinut pelaamaan täällä (Australian avoimissa) paremmalla taktiikalla, Pegula ilmoitti.

Neljännellä kierroksella Pegula ottaa mittaa Barbora Krejcikovasta.

Pegula: Buffalosta tennismaailman huipulle

Jessica Pegula (s. 24.2.1994, Buffalo) aloitti tenniksen 7-vuotiaana. ITF-kiertueella pelattuaan hän yritti WTA-turnaukseen ensimmäisen kerran vuonna 2009 karsintojen kautta, mutta ensimmäinen pääsarjapaikka tuli vasta vuonna 2012.

Vuonna 2018 Pegula pelasi ensimmäisen kerran WTA-turnauksen loppuottelussa (Quebec City). Ensimmäinen WTA-turnausvoitto tuli vihdoin vuonna 2019 Washington DC:ssä.

Pegula pelasi vuonna 2022 varsin suoritusvarmaa tennistä ja eteni loppuotteluun Madridissa. Guadalajarassa tuli uran toistaiseksi arvokkain WTA-mestaruus, kun yhdysvaltalainen oli paras WTA 1000 -kisassa.

Lokakuussa 2022 Pegula nousi tenniksen maailmanlistalla kolmanneksi.

Tasaisesta suorittamisesta on tullut Pegulan vahva kilpailuvaltti. Hän on kärsinyt monista loukkaantumisista, mutta viime vuosina itseluottamuksen kasvaminen ja taktisen silmän kehittyminen ovat vieneet häntä eteenpäin.

Hänen tenniksensä on tuskin WTA-kiertueen räjähtävintä tai monipuolisinta. Toisaalta hän on näyttänyt olevansa määrätietoinen urheilija, joka pystyy tekemään oikeita ratkaisuja tiukimmillakin hetkillä.

Pegula on melkoisen urheiluperheen jälkikasvua – hänen perheensä omistavat NHL-seura Buffalo Sabresin ja NFL-joukkue Buffalo Billsin. Hänen isänsä Terry Pegula on miljardööri, joka on ansainnut omaisuutensa öljy- ja kaasualoilla.

Jessica on yrittäjähenkinen itsekin. Hän omistaa Ready 24 -ihonhoitosarjan. Lisäksi hän on osallinen A Lending Paw -hyväntekeväisyysprojektissa.