Tässä ovat maailman 16 parasta tennispelaajaa juuri nyt

Kaikki puolivälierät ovat selvillä Australian avoimen tennisturnauksen kaksinpeliturnauksissa.

Miesten kaksinpelin ylivoimainen ennakkosuosikki Novak Djokovic selvitti maanantaina yllättävänkin selvästi Alex de Minaurin neljännen kierroksen ottelussa. Ottelu päättyi lukemiin 6-2, 6-1, 6-2.

Djokovic on kärsinyt jalkavammasta, mutta terveysrintamallakin serbi otti nyt aimo harppauksen eteenpäin.

– En tuntenut jalassa mitään tänään. Nyt vain jatketaan menoa eikä juhlita liian aikaisin, Djokovic sanoi kenttähaastattelussa.

Itsevarmuus ja tyytyväisyys uhkuivat Djokovicin olemuksesta maanantaisen murskavoiton jälkeen.

– Halusin todellakin voittaa tämän ottelun suoraan kolmessa erässä. On paljon asioita, joita pitää hoidella kentällä ja sen ulkopuolella. Ottelun edetessä olosta tuli yhä rennompi ja vapaampi. Vastustajaa ilmeisesti jännitti, ja se avasi minulle mahdollisuuksia.

– Tennis on nopea ja dynaaminen laji. Keskittymiseni piti koko ottelun ajan. Pelasin vuoden tähän mennessä parhaan otteluni, Djokovic ilmoitti.

Puolivälieriin on luvassa tulikuuma kohtaaminen, sillä Djokovic saa vastaansa Andrei Rublevin. Rublev osoitti teräksistä hermoa kaataessaan Tanskan Holger Runen viisieräisessä jännitysnäytelmässä.

Sijoittamattomien pelaajien ottelussa kohtaavat yhdysvaltalaiset Ben Shelton ja Tommy Paul. Sijoittamaton pelaaja on myös Jiri Lehecka, joka ottaa mittaa Stefanos Tsitsipasista. Neljäs puolivälierä käydään Karen Hatshanovin ja Sebastian Kordan (kuvassa yllä) välillä.

Australian avoimien naisten kaksinpelissä sijoittamattomista Donna Vekic ja Magda Linette menivät puolivälieriin. Vekic kohtaa Arina Sabalenkan ja Linette Karolina Pliskovan.

Varsin mielenkiintoinen on mittelö, jossa ottavat yhteen Grand Slam -turnausvoittajat Jelena Ribakina ja Jelena Ostapenko. Entinen tenniksen maailmanlistan ykkönen Victoria Azarenka saa puolestaan Jessica Pegulan toiselle puolelle verkkoa.

Australian avoimet 2023, kaksinpeli, puolivälierät

Kaavion mukainen järjestys

Hatshanov-Korda
Tsitsipas-Lehecka
Rublev-Djokovic
Shelton-Paul

Ribakina-Ostapenko
Pegula-Azarenka
Pliskova-Linette
Sabalenka-Vekic