Kaikki välierät selvillä Australian avoimissa

Australian avoimen tennisturnauksen välierät ovat selvillä niin miesten kuin naisten kaksinpelissä.

Miesten välierät ovat Karen Hatshanov – Stefanos Tsitsipas ja Novak Djokovic – Tommy Paul.

Naisten välierät ovat Jelena Ribakina – Victoria Azarenka ja Magda Linette – Arina Sabalenka.

Ribakinan ja Azarenkan kamppailussa kohtaavat Grand Slam -turnausvoittajat. Ribakina (kuvassa yllä) varmisti välieräpaikkansa kaatamalla Jelena Ostapenkon suoraan kahdessa erässä. Myös Azarenka voitti puolivälieränsä suoraan kahdessa, vastassa oli Jessica Pegula.

Linette, välierien ainoa sijoittamaton pelaaja, kukisti keskiviikkona tenniksen maailmanlistan entisen ykkösen Karolina Pliskovan 6-3, 7-5. Vastaan tulee Sabalenka, joka ei ole hävinnyt erääkään tämän vuoden Australian avoimissa.

Puolalainen Magda Linette, 30, ei ollut koskaan aikaisemmin päässyt edes 16 parhaan joukkoon Grand Slam -turnauksessa.

– Viime vuonna aloin ymmärtää, ettei menestyminen suurimmissa turnauksissa ole mahdotonta. Nyt unelma käy toteen. Kun on tullut tehtyä ahkerasti töitä vuosien ajan, on hienoa, että se vihdoin palkitsee, Linette sanoi.

– Aiemmin tein todella kovaa fyysistä työtä, mutta nyt olen lähestynyt asioita eri tavalla. Nyt pelaamiseni onkin paljon pirteämpää, puolalaisurheilija arvioi.

Miesten kaksinpelin ylivoimainen ennakkosuosikki Novak Djokovic sysäsi keskiviikkona tieltään Andrei Rublevin. Ottelu päättyi lukemin 6-1, 6-2, 6-4.

Miesten välierien ainoa sijoittamaton pelaaja Tommy Paul pääsee haastamaan Djokovicin. Paul kaatoi keskiviikkona yhdysvaltalaisen maanmiehensä Ben Sheltonin neljässä erässä.

Hatshanov ja Tsitsipas pääsevät verrattain levänneinä semifinaaleihin. Hatshanovin vastustaja Sebastian Korda joutui keskeyttämään puolivälieräottelussa, ja Tsitsipas lähetti Jiri Leheckan laulukuoroon suoraan kolmessa erässä.