Australian avoimien naisten loppuottelu 2023: Ribakina-Sabalenka

Arina Sabalenka ja Kazakstanin Jelena Ribakina ovat edenneet loppuotteluun Australian avoimen tennisturnauksen kaksinpelissä.

Ribakina varmisti finaalipaikkansa torstaina. Hän voitti välierissä Victoria Azarenkan suoraan kahdessa erässä lukemin 7-6, 6-3.

– Olen superiloinen ja ylpeä loppuottelupaikasta. Haluan kiittää tiimiäni, koska ilman sitä en olisi päässyt näin pitkälle. Olosuhteet olivat tänään sellaiset, etten pystynyt pelaamaan normaalin aggressiivista peliä, mutta onneksi pystyin voittamaan, Ribakina totesi kenttähaastattelussa.

Ribakina pelasi Grand Slam -turnauksen loppuottelussa myös viime kesänä Wimbledonissa – hän voitti turnauksen. Australian avointen loppuottelupaikan hän saavutti useiden tennislegendojen seuratessa kamppailua katsomosta.

– Sain Wimbledonin finaalista kokemusta. Nyt yritän nauttia hetkestä enemmän. Taistelen ja yritän tietenkin parhaani loppuottelussa. Tänään oli uskomaton tunnelma. Oli aivan erityistä pelata legendojen edessä. He ovat tehneet niin paljon tenniksen ja uuden sukupolven eteen, Ribakina sanoi.

Sabalenka voitti välieräottelussaan puolalaisen Magda Linetten. Lopputulos oli 7-6, 6-2. Sabalenkalle Grand Slam -turnauksen loppuottelu on uran ensimmäinen.

Ribakina (WTA-25) ja Sabalenka (WTA-5) ovat pelanneet aiemmin kolme kertaa vastakkain. Sabalenka voitti kaikki ottelut, mutta jokainen niistä meni täyteen kolmeen erään.

Naisten kaksinpeliturnauksen loppuottelu käydään lauantaina.

Australian avoimien miesten kaksinpelissä välieräottelut ovat Karen Hatshanov – Stefanos Tsitsipas ja Novak Djokovic – Tommy Paul. Voittajat kohtaavat loppuottelussa sunnuntaina.