Indian Wells, 2. kierros: Ruusuvuori – Bautista Agut

Suomen tennistähti Emil Ruusuvuori pelaa Indian Wellsin arvokkaassa Masters-turnauksessa seuraavaksi Roberto Bautista Agutia vastaan.

Ruusuvuori meni ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon. Hänen vastustajansa Constant Lestienne joutui luovuttamaan toisessa erässä. Ruusuvuori johti 6-4, 4-1.

Roberto Bautista Agut (ATP-27) pääsi Indian Wellsissä toiselle kierrokselle suoraan.

Espanjalainen Bautista Agut, 34, kuuluu ATP-kiertueen kestonimiin. Hän aloitti ammattilaisena vuonna 2005 ja on voittanut 11 ATP-tason turnausta. Tenniksen maailmanlistalla hän on ollut parhaimmillaan sijalla yhdeksän.

Bautista Agut on ehditty tuomita entiseksi suuruudeksi jo moneen kertaan, mutta viime vuonna hän osoitti väitteet perättömiksi ja napsi kaksi ATP-titteliä.

Ruusuvuori ja Bautista Agut kohtasivat US Openissa vuonna 2021. Espanjalainen voitti suoraan kolmessa erässä, ja Ruusuvuori pystyi voittamaan yhteensä vain kuusi peliä. Bautista Agut on nytkin ennakkosuosikki, mutta Emil on taatusti valmis haastamaan.

Tenniksen Sunshine Double

Tenniksen ATP- ja WTA-kiertueitten keväässä on meneillään erittäin mielenkiintoinen vaihe. Yhdysvalloissa pelataan perättäin kaksi suurta turnausta: Indian Wellsissä ja Miamissa.

Turnausparia kutsutaan lempinimellä ”Sunshine Double”. Ensimmäisenä vuoron saa Indian Wellsin turnaus Kaliforniassa. Miesten kiertueella kyseessä on Masters-turnaus, jossa jaetaan palkintorahaa yhteensä 8,8 miljoonaa dollaria.

Miesten kaksinpelissä tähtiloistoa riittää: hallitsevan mestarin Taylor Fritzin lisäksi mukana ovat esimerkiksi Carlos Alcaraz, Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud ja Holger Rune.

Suomen nelinpelihuippu Harri Heliövaara osallistuu Sunshine Doubleen ensimmäisen kerran. Hänen parinaan pelaa Lloyd Glasspool. Avausvastustaja on pari Middelkoop – Van De Zandschulp.

Indian Wellsin naisten turnaus kuuluu WTA 1000 -sarjaan. Mestaruutta puolustaa rankingykkönen, Puolan tennistähti Iga Swiatek. Haastajia ovat Australian avoimien äskettäiset loppuottelijat Arina Sabalenka ja Jelena Ribakina sekä Jessica Pegula ja Coco Gauff.

Myös WTA-kisan palkintorahapotti on 8,8 miljoonan dollarin suuruinen.

Sekä ATP- että WTA-turnauksessa on poikkeuksellisen suuri, 96 pelaajaa kattava kaksinpelikaavio.

Indian Wells huipentuu 19. maaliskuuta pelattaviin loppuotteluihin. Seuraavalla viikolla siirrytään Miami Openiin.