Zverev kommentoi Ruusuvuorta

Emil Ruusuvuorelta Indian Wellsin arvokas tennisturnaus jäi kolmeen otteluun, mutta kokonaisuutena potti oli myönteinen.

Ruusuvuori hävisi Masters-kisan kolmannella kierroksella Alexander Zvereville. Ottelu päättyi lukemin 7-5, 1-6, 7-5.

Huonolle ei suomalainen hävinnyt: Zverev on olympiavoittaja, kaksinkertainen ATP-lopputurnauksen mestari ja entinen tenniksen maailmanlistan kakkonen.

Viime vuonna Ruusuvuori voitti Indian Wellsissä vain yhden ottelun, mikä tarkoittaa nousua seuraavalla maailmanlistalla. Emil nousee 53. sijan tietämiin (nyt ATP-59).

Zverev tunnetaan kuumakallena, mutta Ruusuvuorta hän kommentoi arvostavasti.

– Tein kaiken voitavani. Hän (Ruusuvuori) pelasi minua paremmin toisesta erästä alkaen, myös kolmannessa. Hän jätti minut kakkoseksi suuren osan ajasta. Siksi olenkin iloinen, että löysin keinon voittaa, Zverev sanoi.

– Hän on uskomattoman aggressiivinen vastustaja, ja hän pystyy lyömään erittäin kovaa molemmilta puolilta. En näyttänyt parastani, hän taas näytti, mutta näin tenniksessä vain välillä menee, saksalaispelaaja lisäsi.

Nelinpeliturnauksessa Harri Heliövaara ja hänen parinsa Lloyd Glasspool ovat jatkossa. Toisen kierroksen vastustaja on tiimi Giron-Wolf.

Tenniksen Sunshine Double

Tenniksen ATP- ja WTA-kiertueitten keväässä on meneillään erittäin mielenkiintoinen vaihe. Yhdysvalloissa pelataan perättäin kaksi suurta turnausta: Indian Wellsissä ja Miamissa.

Turnausparia kutsutaan lempinimellä ”Sunshine Double”. Ensimmäisenä vuoron saa Indian Wellsin turnaus Kaliforniassa. Miesten kiertueella kyseessä on Masters-turnaus, jossa jaetaan palkintorahaa yhteensä 8,8 miljoonaa dollaria.

Miesten kaksinpelissä tähtiloistoa riittää: hallitsevan mestarin Taylor Fritzin lisäksi mukana ovat esimerkiksi Carlos Alcaraz, Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud ja Holger Rune.

Suomen nelinpelihuippu Harri Heliövaara osallistuu Sunshine Doubleen ensimmäisen kerran. Hänen parinaan pelaa Lloyd Glasspool. Avausvastustaja on pari Middelkoop – Van De Zandschulp.

Indian Wellsin naisten turnaus kuuluu WTA 1000 -sarjaan. Mestaruutta puolustaa rankingykkönen, Puolan tennistähti Iga Swiatek. Haastajia ovat Australian avoimien äskettäiset loppuottelijat Arina Sabalenka ja Jelena Ribakina sekä Jessica Pegula ja Coco Gauff.

Myös WTA-kisan palkintorahapotti on 8,8 miljoonan dollarin suuruinen.

Sekä ATP- että WTA-turnauksessa on poikkeuksellisen suuri, 96 pelaajaa kattava kaksinpelikaavio.

Indian Wells huipentuu 19. maaliskuuta pelattaviin loppuotteluihin. Seuraavalla viikolla siirrytään Miami Openiin.