Ruusuvuori nousi nopeasti 22 sijaa – maaginen lukema lähestyy

Suomen tenniksen kaksinpelitähti Emil Ruusuvuori on saavuttanut uransa parhaan rankingin.

Yhdysvalloissa pelatun Sunshine Double -turnausparin jälkeen Ruusuvuori on tenniksen maailmanlistalla sijalla 37.

Ruusuvuoren kausi alkoi melko vaisusti, mutta Sunshine Double toi odotetusti edistysaskeleen. Indian Wellsissä suomalainen eteni kolmannelle kierrokselle ja Miamissa neljännelle kierrokselle eli puolivälieriin.

Neljässä viikossa Ruusuvuori nousi maailmanlistalla mojovat 22 sijaa. Huhtikuun 3. päivänä viikoittaista nousua tuli 17 sijaa: harppaus on toiseksi paras maailmanlistan sadan parhaan pelaajan joukossa.

Nouseminen 37:nneksi vie Ruusuvuoren yhä lähemmäs maagista lukemaa: Grand Slam -turnauksissa 32 parhaaksi arvioitua saavat sijoituksen ja siten tavallista otollisemmat mahdollisuudet mennä pitkälle.

Suomalaisen tenniksen historiassa vain legenda Jarkko Nieminen on menestynyt paremmin kaksinpelin maailmanlistalla. Hän oli parhaimmillaan sijalla 13.

Kalenterin käännyttyä huhtikuun puolelle edessä on aina mielenkiintoinen massakenttien kausi. Ruusuvuoren on määrä kisata seuraavaksi Monte Carlossa. Kisa alkaa ensi sunnuntaina.

– Yleisesti ottaen fiilis on loistava kentällä ja sen ulkopuolella. Tämän pohjalle on hyvä rakentaa, ja tuskin maltan odottaa massakenttien kautta, Ruusuvuori sometti.

Koronavirusrokotuksista kieltäytynyt Novak Djokovic ei saanut kisata USA:ssa, mutta hän nousi silti takaisin rankingkärkeen. Carlos Alcaraz hävisi Miamin välierissä Jannik Sinnerille, joten hän putoaa kakkoseksi. Kärkikolmikon täydentää Stefanos Tsitsipas.

Sunshine Doublessa miesten kaksinpelin voittajat olivat Alcaraz (Indian Wells) ja Daniil Medvedev (Miami).

Nelinpelin maailmanlistalla Harri Heliövaara ja hänen parinsa Lloyd Glasspool jakavat sijan 11. Kaksikko eteni puolivälieriin niin Indian Wellsissä kuin Miamissa.

Sunshine Doublessa naisten kaksinpelin voittajat olivat Jelena Ribakina (Indian Wells) ja Petra Kvitova (Miami). Iga Swiatek pitää ykköspaikan maailmanlistalla, vaikka joutui pettymään molemmissa turnauksissa. Kärkikolmikossa ovat lisäksi Arina Sabalenka ja Jessica Pegula.