Rooma, 2. kierros: Ruusuvuori-Medvedev

Suomen tennistähti Emil Ruusuvuori pelaa toisella kierroksella tenniksen Masters-turnauksessa Roomassa.

Emilin paikka turnauskaaviossa on varsin mielenkiintoinen, sillä toiselle kierrokselle vastustajaksi tulee tenniksen maailmanlistan entinen ykkönen Daniil Medvedev.

Ruusuvuori ja Medvedev ovat pelanneet kerran aikaisemmin vastakkain. Medvedev voitti viime vuonna Astanassa 6-3, 6-2. Medvedev (ATP-3) on voittanut urallaan 19 ATP-tason turnausta, muttei yhtään massalla.

Lauantaisessa ottelussa Medvedev on selkeä ennakkosuosikki, mutta kamppailusta tekee erityisen mielenkiintoisen tosiasia, ettei hän ole parhaimmillaan massakentillä. Ruusuvuori sen sijaan tuntuu parantavan massaesityksiään tasaisen varmasti.

Ensimmäisellä kierroksella Ruusuvuori voitti Ugo Humbertin.

Ruusuvuori (ATP-43) ja Humbert (ATP-50) iskivät Roomassa tasaisesti, ja suomalaispelaaja kuittasi paikan toiselle kierrokselle kolmen tunnin ja kolmen erän päätteeksi.

Lopputulos Rooman massalla oli 6-4, 3-6, 7-6. Ratkaisseen tiebreakin Emil vei nimiinsä pistein 8-6 selvitettyään yhden vastustajan ottelupallonkin.

Roomassa käydään viimeinen Masters-tason turnaus ennen massakenttien kauden huipennusta eli Ranskan avoimia. Kisassa on poikkeuksellisen suuri, 96 pelaajaa käsittävä kaavio. Kisa kestää runsaan viikon, ja loppuottelu käydään sunnuntaina 21. toukokuuta.

Ykkössijoitettuna Rooman massalla pelaa Novak Djokovic. Hänen ensimmäinen vastustajansa on Tomas Martin Etcheverry. Ottelu on luvassa perjantaina.

Korkealle sijoitettuja pelaajia ovat myös Carlos Alcaraz, Casper Ruud ja Stefanos Tsitsipas.

Roomassa on liossa 8,6 miljoonan euron suuruiset palkintorahat. Mestarin osuus on 1,1 miljoonaa.

Roomassa pelataan lisäksi WTA 1000 -turnausta. Puolan tennistähti Iga Swiatek pelaa ykkössijoitettuna ja löi avausottelussaan kokeneen Anastasia Pavljutshenkovan.

ATP-kiertueella Rooman jälkeen pelataan vielä Genevessä ja Lyonissa. WTA-turnaukset on puolestaan luvassa Pariisissa, Firenzessä, Strasbourgissa ja Rabatissa.

Grand Slam -kauden 2023 toinen kisa, Ranskan avoin tennisturnaus, alkaa Pariisissa 28. toukokuuta.