Ranskan avoimet 2023, naisten loppuottelu: Swiatek-Muchova

Puolan Iga Swiatek ja Tshekin Karolina Muchova iskevät yhteen Ranskan avoimen tennisturnauksen naisten kaksinpelin loppuottelussa.

Finaali isketään Roland Garrosilla lauantaina kello 16 alkaen.

Swiatek on tenniksen maailmanlistan ykkönen ja Ranskan avoimien kaksinkertainen mestari. Muchova (WTA-43) on puolestaan yllätysfinalisti.

Loppuottelussa Swiatek on selvääkin selvempi ennakkosuosikki. Muchovaa ei sovi silti aliarvioida ensinkään, sillä tshekki on esittänyt Pariisissa parhaimmillaan loistokasta tennistä.

Swiatek ja Muchova ovat pelanneet kerran aikaisemmin vastakkain. Muchova voitti Prahassa, mutta kamppailusta on jo neljä vuotta, joten sillä ei ole juuri todistusvoimaa.

Karolina Muchova, 26, on pelannut tenniksen ammattilaiskentillä jo vuosia, mutta hänen tilillään on vain yksi WTA-tason turnausvoitto. Grand Slam -kisoissa hän ei ollut aikaisemmin päässyt neljättä kierrosta pidemmälle kertaakaan.

Taustalla on vaikea loukkaantumisten sarja, joka on hidastanut Muchovan edistymistä tennispelaajana. Roland Garrosilla hän on nyt näyttänyt, miltä hänen paras pelaamisensa näyttää. Heti avauskierroksella hän paukutti yllätyksen kaatamalla kahdeksanneksi sijoitetun Maria Sakkarin.

Torstaina tuli paras voimannäyttö toistaiseksi: Muchova taivutti Australian avoimien hallitsevan mestarin Arina Sabalenkan kolmen erän jännärissä. Tulos oli 7-6, 6-7, 7-5. Ratkaisuerässä Muchova oli jo 2-5-tappiolla.

– Siinä tilanteessa en ollut varma, voinko enää voittaa. Yritin sitten vain pelata pisteen kerrallaan ja antaa painetta. Käytin alakierteitä enkä antanut helppoja palloja. Vastustaja syötti todella hyvin, Muchova sanoi.

– Urallani on ollut paljon vaikeita hetkiä, kun on tullut loukkaantuminen toisen jälkeen. Olen tehnyt kuitenkin ahkerasti töitä pystyäkseni palaamaan. Jotkut lääkärit ovat jopa sanoneet, ettei minun kannattaisi enää urheilla. Olen silti pysynyt positiivisena, kertoi Muchova.

Puolan tennistähti Iga Swiatek ei ole hävinnyt tämän vuoden Ranskan avoimissa erääkään. Torstaina hän löi välieräkamppailussa Beatriz Haddad Maian 6-2, 7-6.

– Turnaus on pitkä, joten olen iloinen siitä, että olen pelannut tasaisesti. Tuntuu siltä, ettei minun kannata muuttaa mitään pelaamisessani. Finaalipaikka kertoo siitä, että rutiini toimii. Yritän pelata ottelun niin kuin minkä tahansa, Swiatek linjasi.

Vuonna 2023 Ranskan avoimissa jaetaan palkintorahaa yhteensä 49,6 miljoonaa euroa. Kaksinpelin mestarit kuittaavat molemmat 2,3 miljoonaa.

Miesten kaksinpelin loppuottelijat varmistuvat perjantaina käytävissä välieräkampailuissa Alcaraz-Djokovic ja Ruud-Zverev.

Ranskan avoimen tennisturnauksen ohella muut kolme tenniksen vuotuista Grand Slam -turnausta ovat Australian avoimet, Wimbledon ja US Open.

Suomessa Ranskan avoimet 2023 näkyvät Eurosportin tv-kanavilla ja muissa Discovery Finlandin medioissa.