Ranskan avoimet 2023, miesten loppuottelu: Djokovic-Ruud

Novak Djokovic ja Casper Ruud kohtaavat Ranskan avoimen tennisturnauksen miesten kaksinpelin loppuottelussa 2023.

Finaali käydään Roland Garrosilla sunnuntaina kello 16 alkaen.

Tenniksen maailmanlistalla Djokovic on kolmantena ja Ruud neljäntenä.

Djokovic lähtee loppuotteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Serbi on aiemmin kohdannut Ruudin neljä kertaa ja voittanut jokaisen ottelun ilman erätappioita.

Ranskan avoimissa pelataan tunnetusti massakentillä. Djokovicin ja Ruudin aiemmista otteluista kaksi on käyty massalla: ”Nole” voitti suoraan kahdessa erässä Roomassa vuosina 2020 ja 2022.

Välierissä Djokovic kaatoi rankingykkösen, Carlos Alcarazin, yllättävän vaivattomasti, sillä espanjalaisen fysiikka ei kestänyt haastetta.

Myöskään norjalaisen Ruudin ja Alexander Zverevin välisestä semifinaalista ei kehkeytynyt trilleriä. Ruud voitti lukemin 6-3, 6-4, 6-0.

– Rehellisesti sanottuna menin vain kentälle, yritin pyyhkiä kaikki tunteet ja ajatukset. Tarkoitus oli pelata ilman paineita. Todella hyvin meni. Kaikki tuntui menevän hyväkseni ensimmäisestä pallosta lähtien. Olen voitosta todella iloinen, Ruud sanoi kenttähaastattelussa.

Veikkauksen Pitkävedossa Djokovicin otteluvoittokerroin on vain 1,19. Ruudin vastaava nousee lukemaan 4,45. Kansainvälisten peliyhtiöiden listoilla kertoimet ovat keskimäärin 1,21 ja 4,67.

Vuonna 2023 Ranskan avoimissa jaetaan palkintorahaa yhteensä 49,6 miljoonaa euroa. Kaksinpelin mestarit kuittaavat molemmat 2,3 miljoonaa.

Naisten kaksinpelin loppuottelussa lauantaina pelaavat vastakkain Iga Swiatek ja Karolina Muchova.

Ranskan avoimen tennisturnauksen ohella muut kolme tenniksen vuotuista Grand Slam -turnausta ovat Australian avoimet, Wimbledon ja US Open.

Suomessa Ranskan avoimet 2023 näkyvät Eurosportin tv-kanavilla ja muissa Discovery Finlandin medioissa.