Tenniksen maailmanlistat Ranskan avoimien jälkeen

Ranskan avoimen tennisturnauksen ratkaisujen jälkeen tenniksen maailmanlistan ykkösnimet ovat Novak Djokovic ja Iga Swiatek.

Djokovic voitti ennätyksellisen 23. Grand Slam -tittelinsä kaatamalla miesten kaksinpelin loppuottelussa Casper Ruudin.

Carlos Alcaraz, joka hävisi välierissä Djokovicille, putoaa kakkoseksi, ja kolmantena on Daniil Medvedev. Ruud pitää neljättä sijaa.

Suomen Emil Ruusuvuori voitti Roland Garrosilla yhden ottelun ja nousi sijalle 42. Hänen uransa paras ranking on 37.

Nelinpelin rankingissa Austin Krajicek nousi ykköseksi. Hän voitti Ranskan avoimet Ivan Dodigin (ranking nyt 4.) parina.

Harri Heliövaara ja hänen parinsa Lloyd Glasspool ovat jaetulla seitsemännellä sijalla.

Puolan Iga Swiatek valloitti Roland Garrosin kolmannen kerran ja pitää paikkansa naisten kaksinpelirankingin ykkösenä. Kärkikolmikon täydentävät Arina Sabalenka ja Jelena Ribakina.

Yllätysfinalisti Karolina Muchova nousi peräti 27 sijaa, ja hänen uusi rankinginsa on 16.

Suomen ykkönen on Anastasia Kulikova (WTA-355).

Su-Wei Hsieh (WTA-29) ja Xinyu Wang (WTA-26) voittivat naisten nelinpelin Ranskan avoimissa. Katerina Siniakova pysyy nelinpelirankingin ensimmäisellä sijalla.

Wimbledon huipentaa ruohokenttäkauden

Roland Garrosin jälkeen siirrytään tutusti ruohokenttien kaudelle. Viikolla 24 ATP-turnauksia käydään Stuttagartissa ja ’s-Hertogenboschissa. Ruusuvuori kohtaa ’s-Hertogenboschin ensimmäisellä kierroksella Brandon Nakashiman.

Viikon 25 kisat kamppaillaan Lontoossa ja Hallessa. Seuraavalla viikolla siirrytään Mallorcalle ja Eastbourneen.

Viikolla 24 WTA-turnauksia käydään Valenciassa (massa), ’s-Hertogenboschissa ja Nottinghamissa. Viikon 25 kisat kamppaillaan Gaibassa, Birminghamissa ja Berliinissä. Seuraavalla viikolla siirrytään Bad Homburgiin ja Eastbourneen.

Legendaarinen Wimbledonin tennisturnaus huipentaa ruohokenttien kauden 3. heinäkuuta alkaen.