Tenniksen maailmanlistat kaksi viikkoa ennen Wimbledonia

Novak Djokovic ja Iga Swiatek jatkavat tenniksen maailmanlistan kärkisijoilla.

Wimbledonin tennisturnaukseen on enää kaksi viikkoa aikaa, joten tulevat turnaukset ovat varsin mielenkiintoiset.

Alankomaiden ’s-Hertogenboschissa isäntämaan Tallon Griekspoor otti päättyneellä viikolla turnausvoiton kaadettuaan välierissä Emil Ruusuvuoren ja loppuottelussa Jordan Thompsonin.

Thompson, 29, kävi yhden otteluvoiton päässä uransa ensimmäisestä ATP-turnausvoitosta. Mestaruutta ei tullut, mutta maailmalistalla tuli nousua peräti 27 sijaa. Hänen rankinginsa on nyt 76.

Vaikka Ruusuvuori pelasi ’s-Hertogenboschissa paljon paremmin kuin viime vuonna (vain yksi otteluvoitto), hänen asemansa tenniksen maailmanlistalla heikkeni.

Syy on se, että ATP vertasi viime viikkoa viime vuoden peliviikkoon 13.–19. kesäkuuta eikä ’s-Hertogenboschissa käytyyn turnaukseen. Kyseisellä viime vuoden viikolla Ruusuvuori pelasi loistavasti Lontoossa ja saavutti puolivälieräpaikastaan 110 ATP-pistettä. Koska nyt tilille tuli 90 pinnaa, Ruusuvuori menetti käytännössä 20 pistettä ja putosi sijalle 44.

USA:n Frances Tiafoe oli viime viikolla paras Stuttgartin-turnauksessa ja nousi kymmenenneksi rankingissa. Kymmenen joukossa on nyt kaksi yhdysvaltalaista pelaajaa (Taylor Fritz [ATP-8] ja Tiafoe) ensimmäisen kerran 11 vuoteen. Vuonna 2012 kympin sakissa olivat Mardy Fish ja John Isner.

Wimbledon huipentaa ruohokenttäkauden

Roland Garrosin massakenttien jälkeen siirryttiin tutusti ruohokenttien kaudelle. Viikolla 24 ATP-turnauksia käytiin Stuttgartissa ja ’s-Hertogenboschissa.

Viikon 25 kisat kamppaillaan Lontoossa ja Hallessa. Ruusuvuori kohtaa Lontoon Queen’s Clubilla Matteo Berrettinin ensimmäisellä kierroksella. Seuraavalla viikolla siirrytään Mallorcalle ja Eastbourneen.

Viikolla 24 WTA-turnauksia käytiin Valenciassa (massa), ’s-Hertogenboschissa ja Nottinghamissa. Viikon 25 kisat kamppaillaan Gaibassa, Birminghamissa ja Berliinissä. Seuraavalla viikolla siirrytään Bad Homburgiin ja Eastbourneen.

Legendaarinen Wimbledonin tennisturnaus huipentaa ruohokenttien kauden 3. heinäkuuta alkaen.