Alcarazille lähes puoli miljoonaa euroa ja uran ensimmäinen ruohokenttämestaruus

Carlos Alcaraz voitti Lontoossa pelatun tenniksen ATP-turnauksen. Turnaus käytiin Queen’s Clubin ruohokentillä.

Sunnuntaina pelatussa loppuottelussa Alcaraz löi Alex de Minaurin suoraan kahdessa erässä. lopputulos oli 6-4, 6-4.

Kamppailu oli hyvin tasainen, mutta Alcaraz pystyi ottamaan tarvitut syötönmurrot tärkeillä hetkillä. Espanjalainen piti jokaisen syöttöpelinsä. Ensimmäisen erän jälkeen Alcarazin oikea reisi teipattiin vahvasti, mutta vaiva ei tuntunut liikaa haittaavan.

ATP-tason ruohokenttämestaruus on Alcarazille uran ensimmäinen. Lisää juhlatunnelmaa tuo se, että hän palaa tenniksen maailmanlistan ykköseksi maanantaina ja saa siten ykkössijoitetun kunnian Wimbledonissa.

– Minulle merkitsee todella paljon saada nimeni tähän pokaaliin. Monet legendat ovat voittaneet täällä, ja olen katsonut turnausta lapsesta asti, Alcaraz sanoi mestarin puheenvuorossaan.

– En aloittanut tätä turnausta kovin hyvin, ja minun oli sopeutettava liikkumistani ruohokentälle. Lopulta viikosta tuli loistava. Tennis on elämäni, se on minulle kaikki kaikessa. Nautin näissä upeissa turnauksissa pelaamisesta, mestari lisäsi.

Alcaraz, 20, on voittanut tällä kaudella viisi ATP-turnausta ja urallaan 11. Queen’s Clubin mestaruus tuo hänelle 477 795 euroa palkintorahaa.

Alcarazin pelityyliä hallitsee aggressiivisuus

Alcaraz debytoi tenniksen ATP-kiertueella vain 16 vuoden iässä. Vuonna 2020 Alcaraz valittiin ATP-kiertueen parhaaksi nuoreksi pelaajaksi.

Ensimmäinen ATP-tason turnausvoitto tuli vuonna 2021 Umagissa. Rankingin kärkeen Alcaraz nousi ensimmäisen kerran syyskuussa 2022 – hän oli juuri voittanut US Openin.

Koska ikää on vähän, Alcarazin pelityyli on vasta kehittymässä. Toisaalta on jo selvää, että mies panostaa vahvaan takarajapelaamiseen, jossa aggressiivisuus on kaiken ytimessä.

Oikeakätinen Alcaraz käyttää kahden käden rystylyöntiä. Hänen kämmen- ja rystylyöntinsä ovat kehittyneet tasapuolisesti, mutta syöttötehokkuudessa on nuorella espanjalaisella vielä tekemistä.

Pelityylillisesti Roger Federer on Alcarazin osuva vertailukohta. Nuorukaisen idoli on tosin maanmies Rafael Nadal.

Espanjalaisena Alcaraz on ’luonnollisesti’ vahva massakenttäpelaaja. Varsin mielenkiintoista on se, että hän on esiintynyt loistavasti myös kovilla kentillä. Vuonna 2021 hänestä tuli Open-aikakauden nuorin pelaaja, joka etenee US Openissa puolivälieriin.

Vapaa-ajallaan Alcaraz nauttii muun muassa golfista, shakista ja jalkapallosta. Hän on Real Madridin kannattaja.

Wimbledon huipentaa ruohokenttäkauden

Roland Garrosin massakenttien jälkeen siirryttiin tutusti ruohokenttien kaudelle. Viikolla 24 ATP-turnauksia käytiin Stuttgartissa ja ’s-Hertogenboschissa.

Viikon 25 kisat kamppailtiin Lontoossa ja Hallessa (voittajaksi Aleksander Bublik). Alkavalla viikolla siirrytään Mallorcalle ja Eastbourneen. Suomen Emil Ruusuvuori pelaa Eastbournessa ja kohtaa avauskierroksella Gregoire Barreren.

Viikolla 24 WTA-turnauksia käytiin Valenciassa (massa), ’s-Hertogenboschissa ja Nottinghamissa. Viikon 25 kisat kamppailtiin Gaibassa, Birminghamissa (Jelena Ostapenko) ja Berliinissä (Petra Kvitova). Alkavalla viikolla siirrytään Bad Homburgiin ja Eastbourneen.

Legendaarinen Wimbledonin tennisturnaus huipentaa ruohokenttien kauden 3. heinäkuuta alkaen.