Tenniksen maailmanlistat Wimbledonin 2023 alkaessa

Kun Wimbledonin tennisturnaus 2023 alkaa, rankingkärjessä ovat Carlos Alcaraz ja Iga Swiatek.

Alcaraz palasi tenniksen maailmanlistan ykköseksi voitettuaan ATP-turnauksen Lontoossa viikko ennen Wimbledonin käynnistymistä. Kärkikolmikon täydentävät Novak Djokovic ja Daniil Medvedev.

Christopher Eubanks on sadan parhaan joukon hurjin nousija. Mallorcalla ATP-kisan voittanut yhdysvaltalainen loikkaa 34 sijaa ja nousee portaalle 43.

Suomen Emil Ruusuvuori on sijalla 47. Ruusuvuori kohtaa Stan Wawrinkan Wimbledonin ensimmäisellä kierroksella.

Puolan Iga Swiatek, 22, pitää WTA-rankingin ykköspaikkaa. Kärkikolmikossa ovat myös Arina Sabalenka ja hallitseva Wimbledon-voittaja Jelena Ribakina.

Nelinpelitaidoistaan paremmin tunnettu Katerina Siniakova voitti WTA-turnauksen Bad Homburgissa ja loikkasi 20 sijaa. Hänen rankinginsa on nyt 32.

Wimbledonin 2023 ennakkosuosikit

Carlos Alcaraz on ykkössijoitettu vuoden 2023 Wimbledonissa, mutta selkeä ennakkosuosikki miesten turnauksen voittajaksi on Novak Djokovic.

Djokovicin haastajia Alcarazin lisäksi ovat Daniil Medvedev, Jannik Sinner ja Alexander Zverev. Viime vuoden loppuottelija Nick Kyrgios ei sen sijaan osallistu rannevamman vuoksi.

Naisten kaksinpeliturnauksessa suosikkiasetelma on paljon mutkikkaampi. Maailmanlistan ykkönen Iga Swiatek hakee vimmaisesti mestaruutta, sillä hän ei ole päässyt Wimbledonissa edes puolivälieriin.

Viime vuoden mestari Jelena Ribakina on jälleen kuumimpien pelaajien joukossa. Kovia haastajia ovat Arina Sabalenka, Coco Gauff ja Ons Jabeur. Jokerikorttina on 33-vuotias kaksinkertainen Wimbledon-mestari Petra Kvitova.

Wimbledonin 2023 palkintorahat

Vuonna 2023 Wimbledonissa maksetaan ennätyksellisesti 44,7 miljoonaa puntaa palkintorahaa. Kaksinpelin mestarit kuittaavat 2,35 miljoonan punnan (noin 2,7 miljoonaa euroa) potit.

Wimbledon pelataan ruohokentillä Lontoossa 3.–16. heinäkuuta.

Suomessa Wimbledon on katseltavissa Discoveryn medioissa.

Muut kolme tenniksen vuotuista Grand Slam -turnausta ovat Australian avoimet, Ranskan avoimet ja US Open.