Wimbledonin naisten loppuottelu 2023: Jabeur-Vondrousova

Ons Jabeur ja Marketa Vondrousova kohtaavat Wimbledonin tennisturnauksen 2023 naisten kaksinpelin loppuottelussa lauantaina.

Tunisialainen Jabeur on sijoitettu Wimbledonissa kuudenneksi. Tshekki Vondrousova pelaa sijoittamattomana.

Jabeur varmisti loppuottelupaikkansa kaatamalla välierissä Arina Sabalenkan, ja Vondrousova eteni finaaliin kaadettuaan Elina Svitolinan.

Aiemmin Jabeur ja Vondrousova ovat pelanneet WTA-tasolla kuusi kertaa vastakkain. Voitot ovat tasan 3-3. Tämän vuoden molemmat keskinäiset kamppailut ovat päättyneet Vondrousovan voittoon.

Ons Jabeurille Wimbledon-finaali on toinen perättäinen. Viime vuonna hän hävisi loppuottelussa Jelena Ribakinalle. Tunisialainen pelaa hyvin värikästä ja arvaamatonta tennistä. Erityisesti hänen pysäytyslyöntinsä eli stopparinsa ovat vastustajille pahoja puolustettavia.

Vondrousova on sijoittamaton, ja hänen rankinginsa on 42:s, mutta aivan tyhjästä tshekki ei loppuotteluun tule. Vasenkätinen pelaaja on ollut parhaimmillaan tenniksen maailmanlistalla sijalla 14 ja pelannut kerran Grand Slam -turnauksen loppuottelussakin (Ranskan avoimet 2019).

Loukkaantumisten sarja on vaikeuttanut Marketa Vondrousovan etenemistä tennisuralla. Hänet tunnetaan erinomaisena palauttajana, ja Jabeurin tapaan hänen pysäytyslyöntinsä on vaarallinen.

Wimbledonin loppuotteluun Jabeur lähtee selkeänä ennakkosuosikkina. Välierävoitto Sabalenkasta oli loistava näyttö hänen taidoistaan ja henkisestä kantistaan. Vondrousova kirjoittaa kuitenkin hienoa tuhkimotarinaa, joten hänellä on kaikki saumat mennä päätyyn asti.

Wimbledonin tennisturnauksen 2023 miesten kaksinpelin loppuottelussa kohtaavat Carlos Alcaraz ja Novak Djokovic.

Wimbledonin 2023 palkintorahat

Vuonna 2023 Wimbledonissa maksetaan ennätyksellisesti 44,7 miljoonaa puntaa palkintorahaa. Kaksinpelin mestarit kuittaavat 2,35 miljoonan punnan (noin 2,7 miljoonaa euroa) potit.

Wimbledon pelataan ruohokentillä Lontoossa 3.–16. heinäkuuta.

Suomessa Wimbledon on katseltavissa Discoveryn medioissa.

Muut kolme tenniksen vuotuista Grand Slam -turnausta ovat Australian avoimet, Ranskan avoimet ja US Open.