Tenniksen maailmanlistat US Openin 2023 jälkeen

US Open päätti tenniksen Grand Slam -kauden 2023 New Yorkissa.

Turnauksen jälkeen tenniksen maailmanlistan ykköset ovat Novak Djokovic ja Arina Sabalenka.

Djokovic voitti US Openin miesten kaksinpelinturnauksen mestaruuden ja nousi takaisin rankingykköseksi. Hallinneen mestarin Carlos Alcarazin oli putoaminen toiseksi.

Rankingin kolmen kärjen täydentää Daniil Medvedev.

Loistavia otteita New Yorkissa esittänyt Ben Shelton, 20, nousi 28 sijaa ja otti rankingin 19. Hän eteni US Openissa välieriin.

Suomen Emil Ruusuvuori joutui jättämään US Openin väliin sairastumisen vuoksi. Hän on sijalla 57.

Otto Virtanen pääsi ensimmäistä kertaa urallaan Grand Slam -turnauksen pääsarjaan. Pääsarjassa tappio tuli heti ensimmäisellä kierroksella, mutta ranking on kunnioitettava 125. Hänen uransa paras noteeraus on 109.

Nelinpelin maailmanlistalla Harri Heliövaara löytyy sijalta 30. Listaykkösenä on Austin Krajicek.

Tenniksen naisten maailmanlistalla Iga Swiatek joutuu totuttelemaan vaihteeksi kakkospaikkaan. Coco Gauff nousi kolmanneksi.

Anastasia Kulikova (WTA-324) on suomalaisykkönen. Laura Hietaranta puolestaan teki rankingennätyksensä 495. Toissaviikolla Hietaranta eteni hienosti välieriin Italian ITF-turnauksessa.

Naisten nelinpelilistalla kärkipaikan jakavat Jessica Pegula ja Coco Gauff.

US Openin 2023 mestareita

Miesten kaksinpeli: Novak Djokovic kaatoi finaalissa Daniil Medvedevin suoraan kolmessa erässä. Djokovicilla on nyt 24 Grand Slam -kaksinpelititteliä, eli hän jakaa ennätyksen Margaret Courtin kanssa.

Naisten kaksinpeli: Coco Gauff, 19, saavutti ensimmäisen Grand Slam -turnausvoittonsa kaadettuaan loppuottelussa Sabalenkan. Ennen Gauffia vain yhdeksän naista oli pystynyt voittamaan US Openin kaksinpelin ennen 20 ikävuoden täyttymistä.

Miesten nelinpeli: Rajeev Ram ja Joe Salisbury voittivat mestaruuden. Loppuottelussa kaatuivat Rohan Bopanna ja Matthew Ebden.

Naisten nelinpeli: Gabriela Dabrowski ja Erin Routliffe nostivat pokaalia. Finaalin hävinneessä tiimissä pelasivat Laura Siegemund ja Vera Zvonareva.

Sekanelinpeli: Harri Heliövaarasta tuli toinen suomalainen, joka voittaa Grand Slam -tason turnauksen aikuisten sarjassa. Heliövaara ja Anna Kalinina voittivat US Openin sekanelinpelimestaruuden ja kuittasivat 170 000 dollarin suuruisen palkintorahan.

Loppuvuoden 2023 kohokohtia tenniksessä

Davis Cupin lopputurnaus käynnistyy, ja mukana on historiallisesti myös Suomi. Katso otteluohjelma ja televisiointi.

ATP-kiertueelle saadaan Masters-tason kisa lokakuun alussa, jolloin kisataan Shanghaissa. Pariisin Masters käydään tutusti syksyn päätteeksi, alkaen 30. lokakuuta.

ATP-lopputurnaus 2023 isketään Torinossa 12. marraskuuta alkaen.

Tenniksen WTA-kiertueella Guadalajaran-turnaus kääntää päät syyskuun puolivälin jälkeen. Syyskuun 30. päivänä alkaa China Open Pekingissä.

Meksikon Cancun saa järjestettäväkseen WTA-lopputurnauksen 2023. Huipputapaus alkaa 29. lokakuuta.