Suomen Linus Lagerbohmille tenniksen EM-hopeaa nuorten kisoissa

Suomen Linus Lagerbohm saavutti hopeaa tenniksen nuorten EM-kisoissa.

Lagerbohm (s. 2007) eteni loppuotteluun alle 16-vuotiaiden mestaruusturnauksessa. Tiukassa loppuottelussa Saksan Justin Engel oli parempi lukemin 7-5, 7-6.

Italian Parmassa käydyssä EM-turnauksessa Lagerbohm oli sijoittamaton, mutta hän teki nopeasti läsnäolonsa selväksi. Toisessa ottelussaan hän pudotti jatkosta Kolos Kincsesin, joka oli sijoitettu turnauksen ykköseksi.

Suomalaispelaaja lähetti laulukuoroon myös Puolan Jan Sadzikin (14.) ja Sveitsin Henry Bernetin (8.). Turnauksen järjesti Tennis Europe (Euroopan tennisliitto).

– Lagerbohm oli turnauksen ilmiö. Kun hän oli pudottanut ykkössijoitetun, hän esitti vielä useita yllätystuloksia lisää, Tennis Europe summasi verkkosivuillaan.

Lagerbohm ja Oskari Paldanius täydensivät Suomen mitalisaalista ja ottivat nelinpelin EM-pronssia. Kaksinpelin finaali päättyi kuitenkin saksalaisvoittoon.

– Ei ihan riittänyt peli voittoon. Pallo tuli vastustajalta todella kovaa takaisin koko ajan, ja olin vähän vaikeuksissa hänen syöttönsä kanssa. Sain itse peliini lisää energiaa yleisöltä, joka oli iso ja kannustava. Pienestä oli kiinni tänään, mutta olen todella ylpeä itsestäni tämän viikon jälkeen, Lagerbohm kommentoi Tennisliitolle.

Suomalaisista tenniksen nuorten EM-kultaa ovat voittaneet Henri Laaksonen (alle 16-vuotiaat) ja Aki Rahunen (alle 18-vuotiaat).

Helsinkiläinen Lagerbohm, 15, edustaa kotikaupunkinsa seuraa HVS-Tennistä.

Kansainvälisen tennisliiton ITF:n nuorten kiertueella Lindbohm on voittanut kaksi kaksinpeliturnausta. Hän oli paras vuonna 2022 Hangossa ja vuonna 2023 Aarhusissa, Tanskassa.

ITF-tason nelinpeliturnauksista on yksi titteli: Lagerbohm ja Dmitry Suboch voittivat vuonna 2023 kisat Trnavassa, Slovakiassa.

Lagerbohmin menestys on hienoa jatkoa suomalaisen tenniksen nousukaudelle. Suomen miesten maajoukkue on pannut historiankirjoitusta uusiksi huolella ja edennyt Davis Cupissa puolivälieriin eli maailman kahdeksan parhaan joukkoon.