Jannik Sinner matkalla kohti tennismaailman terävintä kärkeä

Italian Jannik Sinner kuuluu tennismaailman kiinnostavimpiin nuoren polven pelaajiin.

Sinner, 22, antoi oivallisen työnäytteen Pekingin-turnauksessa ja pudotti jatkosta tenniksen maailmanlistan kakkosen ja hallitsevan Wimbledon-mestarin Carlos Alcarazin. Lopputulos välieräottelussa oli 7-6, 6-1.

– Häntä vastaan jokainen ottelu on vaikea. Kunnioitamme toisiamme ja pelaamme aina hyvin, kun olemme vastakkain, Sinner kommentoi.

– Tänään olin vähän parempi tärkeillä hetkillä. Tilanteet menivät vuoristorataa avauserässä. Toisessa erässä hänellä oli tilaisuutensa, mutta yritin pysyä keskittyneenä. Pystyin mielestäni toteuttamaan hyvin pelisuunnitelmaa. Ennen kaikkea pyrin pitämään aggressiivisuuden yllä. Jos hänelle antaa aikaa, hän pystyy pelaamaan todella hyvin ja aggressiivisesti, Sinner tietää.

Loppuottelussa Sinner vain kiihdytti tahtia ja voitti Daniil Medvedevin. Medvedev oli kaatanut välierissä Aleksander Zverevin suoraan kahdessa erässä.

Tenniksen maailmanlistalla Sinner on ollut parhaimmillaan kuudentena. Hänellä on tilillään yhdeksän ATP-tason turnausvoittoa kaksinpelistä ja yksi titteli nelinpelistä.

Suomen Emil Ruusuvuorelle Sinner on tuttu vastustaja. ATP-kiertueella kaksikko on kohdannut kuusi kertaa (voitot Sinnerille 5-1). Lisäksi he pelasivat vastakkain alemman kategorian turnauksen karsinnoissa vuonna 2020, jolloin Ruusuvuori oli parempi.

Sinner: aggressiivista takarajatennistä

Jannik Sinner (s. 16.8.2001) on kotoisin Italian saksankieliseltä alueelta, ja hän taitaa niin italian, saksan kuin englannin kielet. Tennisammattilaisena hän aloitti vuonna 2018.

Sinner teki ATP 500 -sarjan historiaa 19-vuotiaana vuonna 2021 voittamalla kisat Washingtonissa. Kukaan alle 20-vuotias ei ollut aiemmin voittanut ATP 500 -turnausta.

Vuonna 2023 Sinneristä tuli toinen italialainen, joka voittaa tenniksen ATP-kiertueella Masters-tason turnauksen. Hän oli paras Torontossa. Ensimmäinen italialainen Masters-voittaja oli Fabio Fognini, joka nosti pokaalia Monte Carlossa 2019.

Sinner on ainoa italialainen, joka on pelannut Masters-turnauksen loppuottelussa useammin kuin kerran. Vuonna 2021 hän hävisi Miamissa ja kaksi vuotta myöhemmin samassa paikassa.

Lähes 190-senttinen italialainen tunnetaan kevyesti liikkuvana pelaajatyyppinä, jonka sutjakasta varresta peruslyönnit lähtevät yllättävän voimakkaasti. Oikeakätinen Sinner pelaa aggressiivista takarajatennistä. Väkevä kahden käden rystylyönti kuuluu hänen parhaisiin vahvuuksiinsa. Hän on myös oivallinen palauttaja. Syötön ja lentolyöntien eteen hänen on tehtävä vielä töitä.

Ennen tennikseen panostamistaan Sinner harrasti alppihiihtoa ja jalkapalloa. Sinner, jonka suosikkijoukkue jalkapallossa on AC Milan, siirtyi pysyvästi tenniksen pariin 13-vuotiaana.