Ruusuvuori ja Virtanen hakevat menestystä Challenger-turnauksesta

Tenniksen ATP-kiertueen varsinaiset turnaukset ovat ohi, mutta viikolla 45 saadaan rutkasti suomalaisjännitystä.

Helsingin Talissa pelattava HPP Open on kehittymässä suureksi suomalaistapahtumaksi. Haastajatason kisa alkoi viikonloppuna karsinnoilla ja se huipentuu sunnuntaina 12. marraskuuta.

Suomen tärkeimmät kaksinpelaajat Emil Ruusuvuori ja Otto Virtanen ovat pelaamassa kotimaassaan. Nelinpelitähti Harri Heliövaara päätti sen sijaan lähteä kisoihin Metziin.

Ruusuvuori on turnauksen kakkossijoitettu. Hän kohtaa tiistaina avausottelussaan Joris De Looren. Sijoittamattoman Virtasen vastustaja on Denis Jevsejev.

Patrick Kaukovalta ja Eero Vasa putosivat kaksinpeliturnauksesta avauskierroksella.

Ykkössijoitettuna Helsingissä aloittaa Tomas Machac, joka on tenniksen maailmanlistalla sijalla 64. Palkintorahaa jaetaan 145 000 euroa, ja mestarin osuus potista on 19 650 euroa.

Nelinpelissä suurin suomalaistoivo on Patrik Niklas-Salminen, joka pelaa Petr Nouzan parina. Tiimi on sijoitettu neljänneksi.

Nuorten tuore EM-hopeamitalisti Linus Lagerbohm (kuvassa yllä) toimii turnauksen ”tennislähettiläänä”. Hän osallistuu nelinpeliin parinaan Mark Lajal.

ATP-lopputurnaus ja Davis Cup

Tenniksen loppuvuoteen mahtuu muutakin mielenkiintoista.

Marraskuun 12. päivänä käynnistyy ATP-lopputurnaus, joka on vuoden kiertuehuipennus ja suurin halliturnaus. Mukaan pääsevät kalenterivuoden kahdeksan parasta kaksinpelaajaa ja nelinpelitiimiä.

Carlos Alcaraz, Novak Djokovic ja Daniil Medvedev varmistivat ensimmäisinä paikkansa vuoden 2023 lopputurnaukseen. Turnaus isketään Torinossa.

Kierrokset vain nousevat ATP-kiertueen päätyttyä, sillä maajoukkuekilpailu Davis Cupin lopputurnaus jatkuu pudotuspeleillä. Suomen joukkue kirjoitutti historiankirjat uusiksi ja eteni alkulohkosta playoffeihin.

Vastus on äärimmäisen kova, hallitseva maailmanmestari Kanada. Suomi ja Kanada iskevät yhteen 21. marraskuuta. Paikkana on Malaga.