Naomi Osaka palaa huipputennikseen

Naomi Osaka palaa tenniksen WTA-kiertueelle vuodenvaihteessa.

Osaka, 26, on viimeksi nähty WTA-kentillä syksyllä 2022. Viime kesänä hänestä tuli äiti.

Osaka osallistuu Australian Brisbanessa järjestettävään WTA-turnaukseen, joka alkaa uudenvuodenaattona.

– Olen todella innoissani kentälle ja kilpailuihin palaamisesta, Osaka sanoi Brisbanen-turnauksen verkkosivuilla.

– Brisbanesta on aina hienoa aloittaa kausi, ja tuskin maltan odottaa paluutani. Brisbane International on upea turnaus, joka luo pohjan sille, että voin tehdä loistavan comebackin kesällä, hehkutti Osaka.

Urallaan Osaka on voittanut neljä Grand Slam -turnausta ja kaikkiaan seitsemän WTA-turnausta. Hän on vienyt Australian avoimien tittelin kaksi kertaa ja US Openin mestaruuden niin ikään kahdesti.

Ennen paluutaan Osaka on ansainnut yli 21 miljoonan dollarin edestä palkintorahaa.

Naomi Osaka: uuden sukupolven urheilija

Naomi Osaka ponnistaa rikkaasta kulttuuriperinnöstä. Hänen äitinsä on japanilainen ja isä haitilainen. Osaka syntyi (16.10.1997) ”kaimakaupungissaan”, Japanin Osakassa, mutta on asunut Yhdysvalloissa 3-vuotiaasta lähtien.

Ammattilaistennistä Osaka pelaa Japanin lipun alla.

Osaka pelasi ensimmäiset WTA-tason ottelunsa vuonna 2014. Ensimmäinen WTA-turnausvoitto tuli Indian Wellsissä vuonna 2018.

Suuriin otsikoihin Osaka nousi US Openissa syksyllä 2018. Hän kaatoi skandaalinkäryisessä loppuottelussa Serena Williamsin ja voitti ensimmäisen Grand Slam -tittelinsä.

Naomi Osaka nousi tenniksen maailmanlistan ykköseksi ensimmäisen kerran tammikuussa 2019.

Monien tenniksen nykytähtien tapaan Osakan menestys perustuu voimakkaaseen syöttöön ja koviin kämmenlyönteihin. Hän viihtyy takarajalla ja pyrkii hallitsemaan pisteitä sieltä käsin. Lento- ja rystylyönnit, puolustuspeli ja pelaaminen massakentillä eivät kuulu Osakan erityisiin vahvuuksiin.

Osaka lukeutuu uuden sukupolven urheilijoihin. Hän puhuu avoimesti ammattilaistenniksen henkisestä vaativuudesta ja ajoittain aggressiivisena käyvän lehdistön nostattamista paineista. Osaka onkin pitänyt hyvinvoinnin nimissä pitkähköjä taukoja ammattilaistenniksestä.