Sinnerin loistava voitto sai Djokovicin nöyräksi

Italian Jannik Sinner jatkoi loistavia otteitaan tenniksen ATP-lopputurnauksessa ja voitti tiistaina Novak Djokovicin.

Djokovic, tenniksen maailmanlistan ykkönen, joutui taipumaan Sinnerille Torinossa täyden kolmen erän kamppailussa. Sinner voitti trillerin lukemin 7-5, 6-7, 7-6.

– Prosessini on edistynyt niin, että tietyillä hetkillä olen aiempaa varmempi, Sinner kommentoi.

– Nyt pystyin tekemän rohkeita ja fiksuja ratkaisuja tärkeillä hetkillä, varsinkin kolmannessa erässä. Syötimme molemmat hyvin, joten pitkiä palloja ei tullut paljon. Tämä oli todella korkeatasoinen ottelu, voittaja lisäsi.

Djokovic on saanut viime aikojen toiminnastaan merkittävää mainehaittaa, mutta tappion jälkeen hän osoitti esimerkillistä urheiluhenkeä.

– Suurin ero tuli tärkeissä palloissa, joissa hän oli rohkeampi. Itse en ollut riittävän päättäväinen. Hän ansaitsi voittonsa. Annoin hänelle mahdollisuuden hallita tärkeitä pisteitä. Hän pelasi fantastisesti ja ansaitsi voittonsa ehdottomasti, Djokovic lausui.

Lähes 190-senttinen Sinner tunnetaan kevyesti liikkuvana pelaajatyyppinä, jonka sutjakasta varresta peruslyönnit lähtevät yllättävän voimakkaasti. Oikeakätinen Sinner pelaa aggressiivista takarajatennistä. Väkevä kahden käden rystylyönti kuuluu hänen parhaisiin vahvuuksiinsa. Hän on myös oivallinen palauttaja. Syötön ja lentolyöntien eteen hänen on tehtävä vielä töitä.

Ennen tennikseen panostamistaan Sinner harrasti alppihiihtoa ja jalkapalloa. Sinner, jonka suosikkijoukkue jalkapallossa on AC Milan, siirtyi pysyvästi tenniksen pariin 13-vuotiaana.

Alkulohkon toisessa tiistaiottelussa Stefanos Tsitsipas joutui keskeyttämään. Hänen tilalleen turnaukseen tulee Hubert Hurkacz.

Tiistain ottelut Torinossa ovat Alcaraz-Rublev ja Medvedev-Zverev.

Alkulohkot ovat ATP-lopputurnauksen erikoisuus. Lohkoista kaksi parasta jatkavat välieriin.

ATP-lopputurnaukseen pääsevät kalenterivuoden kahdeksan parasta kaksinpelaajaa ja kahdeksan parasta nelinpeliparia. Järjestyksen määräävät kalenterivuoden aikana saavutetut ATP-pisteet.

Jos kaksinpeliturnauksen voittaja pelaa koko kisan tappioitta, hän kuittaa 1 500 ATP-pistettä ja 4,8 miljoonan dollarin suuruisen palkintorahan.

Voittava nelinpelitiimi saa palkintorahaa enimmillään runsaat 943 000 dollaria.

ATP-lopputurnauksen päätyttyä maajoukkuekilpailu Davis Cupin lopputurnaus jatkuu pudotuspeleillä. Suomen joukkue kirjoitutti historiankirjat uusiksi ja eteni alkulohkosta playoffeihin.

Vastus on äärimmäisen kova, hallitseva maailmanmestari Kanada. Suomi ja Kanada iskevät yhteen 21. marraskuuta. Paikkana on Malaga.