Djokovic voitti tenniksen ATP-lopputurnauksen 2023

Novak Djokovic on tenniksen ATP-lopputurnauksen mestari vuosimallia 2023.

Sunnuntaina Torinossa pelatussa loppuottelussa Djokovic kaatoi Jannik Sinnerin. Ottelu päättyi lukemin 6-3, 6-3.

Menestyksensä ansiosta Djokovic päättää kauden tenniksen maailmanlistan ykkösenä.

Rajeev Ram ja Joe Salisbury veivät lopputurnauskunnian nelinpelissä. Finaalissa tiimi löi kaksikon Granollers-Zeballos luvuin 6-3, 6-4.

Sinner voitti Daniil Medvedevin lauantaina Torinossa käydyssä välieräottelussa. Voitto varmistui lukemin 6-3, 6-7, 6-1.

– Uskomaton fiilis. Ottelu oli todella kova, ja hän (Medvedev) pelasi aggressiivisemmin. Kolmannessa erässä löysin itsekin aggressiivisuuden, Sinner kommentoi.

– Kotiyleisön edessä pelaaminen on ilo, ja paineet ovat minulle etuoikeus. Saan yleisöltä paljon energiaa. Kenttäkin on hyvä ja nopea, ja sain siihen hyvän tuntuman jo ennen turnausta, kertoi Sinner.

Jannik Sinner on ainoa pelaaja, joka selvitti alkulohkon ilman tappiota. Näin ollen hän oli ainoa pelaaja, jolla oli mahdollisuus maksimisuuruiseen 4,8 miljoonan dollarin palkintorahan.

Djokovic löi välierässään Carlos Alcarazin tuloksella 6-3, 6-2.

ATP-lopputurnaukseen pääsevät kalenterivuoden kahdeksan parasta kaksinpelaajaa ja kahdeksan parasta nelinpeliparia. Järjestyksen määräävät kalenterivuoden aikana saavutetut ATP-pisteet.

Voittava nelinpelitiimi saa palkintorahaa enimmillään runsaat 943 000 dollaria.

ATP-lopputurnauksen päätyttyä maajoukkuekilpailu Davis Cupin lopputurnaus jatkuu pudotuspeleillä. Suomen joukkue kirjoitutti historiankirjat uusiksi ja eteni alkulohkosta playoffeihin.

Vastus on äärimmäisen kova, hallitseva maailmanmestari Kanada. Suomi ja Kanada iskevät yhteen 21. marraskuuta. Paikkana on Malaga.