Kolme pelaajaa, jotka voivat tehdä tenniksen WTA-kaudesta parhaan vuosiin

Tenniksen naisten ammattilaiskiertueella on tilausta vetovoimaisille tähtipelaajille, ja WTA-kaudella 2024 saatetaankin kokea hienompia hetkiä kuin moneen vuoteen.

Iga Swiatekin ja Coco Gauffin kaltaiset nuoret huiput ovat viime kausien parhaita pelaajia. Alkavalla kaudella he saavat merkittäviä haastajia.

Caroline Wozniacki

Tanskalainen kuuluu 2000-luvun suosituimpiin pelaajiin. Wozniacki nousi tenniksen maailmanlistan ykköseksi lokakuussa 2010, mutta kärsi pitkään siitä, ettei tililtä löytynyt ensimmäistäkään Grand Slam -tason turnausvoittoa.

Asiaan tuli kuitenkin positiivinen muutos vuonna 2018, jolloin Wozniacki oli paras Australian avoimissa. Hän kaatoi loppuottelussa Simona Halepin.

Wozniacki vetäytyi huipputenniksestä 2020, osittain terveyshuolien vuoksi. Sittemmin hän on saanut kaksi lastakin.

Kaudella 2023 tanskalainen alkoi tehdä paluuta ja otti seitsemästä ottelustaan neljä voittoa. Kolme voitoista tuli US Openissa. Wozniacki, 33, on saanut villin kortin vuoden 2024 Australian avoimiin.

Naomi Osaka

Jos motivaatio, urheilullinen taso ja mentaalinen lujuus pitävät, Naomi Osaka voi nousta vaikka WTA-vuoden ykköspelaajaksi. Osaka kuuluu tennismaailman lahjakkaimpiin pelaajiin, mutta toistaiseksi hänen uransa on ollut katkonainen.

Osaka, 26, on voittanut Australian avoimet kaksi kertaa ja US Openin niin ikään kahdesti. Kaikkiaan WTA-tason turnausvoittoja on seitsemän kappaletta, ja rankingykköseksi hän nousi ensimmäisen kerran tammikuussa 2019.

Osaka on puhunut avoimesti ammattilaistenniksen henkisestä vaativuudesta ja ajoittain aggressiivisena käyvän lehdistön nostattamista paineista. Osaka onkin pitänyt hyvinvoinnin nimissä pitkähköjä taukoja ammattilaistenniksestä. Viimeksi hänet on nähty WTA-kentillä syksyllä 2022.

Tammikuussa Osaka palaa kiertueelle ja pelaa Brisbanen-turnauksessa. Hän on ilmoittanut tavoitteekseen uusien Grand Slam -tittelien voittamisen ja pelaamisen Pariisin olympialaisissa.

Emma Raducanu

WTA-kiertueen suurin jokerikortti. Emma Raducanu voitti sensaatiomaisesti US Openin vuonna 2021, mutta sen jälkeen monet loukkaantumiset ja useat valmentajan vaihtumiset ovat rasittaneet hänen uraansa kohtuuttomasti.

Parhaimmillaan Raducanu on esittänyt täydellisyyttä hipovaa, voimakasta takarajatennistä. Oikeakätinen pelaaja pystyy vahvoihin ratkaisuihin niin kämmen- ja rystylyönneissä, syötöissä kuin palautuksissa. Sijoittumisessa ja verkkopelissä riittää vielä kehitettävää.

Kaudella 2023 Raducanu väläytti nousukuntoa, vaikka ottelumäärä jäikin kymmeneen (viisi voittoa).

Raducanu, 21, aloittaa uuden kauden Aucklandin-turnauksesta heti uudenvuoden jälkeen. Australian avoimiin päästäkseen hänen on joko läpäistävä karsinnat tai saatava villi kortti.

Vuoden alussa käydään WTA-turnaukset Canberrassa, Brisbanessa, Aucklandissa, Adelaidessa ja Hobartissa. Australian avoimet aloittavat Grand Slam -turnausten kauden 14. tammikuuta.