Tenniksen maailmanlistat vuoden 2024 ensimmäisten turnausten jälkeen

Vuoden 2024 ensimmäiset ATP- ja WTA-turnaukset aiheuttivat liikehdintää tenniksen maailmanlistalla.

Novak Djokovic ja Iga Swiatek toki jatkavat rankingien kärjessä.

Miesten listan kärkikymmenikössä Alexander Zverev nousi kuudenneksi ja Alex de Minaur kymmenenneksi.

Suomen paras kaksinpelaaja Emil Ruusuvuori saavutti uransa toisen ATP-turnauksen loppuottelupaikan. Loppuottelussa Hongkongissa Ruusuvuori taipui Andrei Rubleville. Maailmanlistalla Ruusuvuoren menestys tiesi 19 sijan nousua, ja tuore ranking on 50:s.

Sadan parhaan joukossa Ruusuvuori oli toiseksi paras nousija. Vain James Duckworth (+20) otti suuremman loikan ylöspäin.

Harri Heliövaara ja hänen uusi nelinpeliparinsa John Peers eivät onnistuneet kauden avauksessaan. Heliövaaran nelinpeliranking on 30 ja Peersin 39.

ATP-turnausten viikon mestarit olivat Grigor Dimitrov (Brisbane) ja Rublev. Maajoukkuekisa United Cupin taas vei Saksa.

Swiatekin komentamalla naisten maailmanlistalla Jelena Ribakina (kuvassa alla) nousi kolmanneksi, ja Coco Gauff putosi neljänneksi.

Anastasia Kulikova (WTA-309) jatkaa korkeimmalle rankattuna suomalaisena. Kulikova eteni Thaimaassa ITF-turnauksessa puolivälieriin. Laura Hietarannan sijoitus on 475:s.

Ribakina voitti WTA-turnauksen Brisbanessa ja Gauff Aucklandissa. WTA 125 -sarjassa Nuria Parrizas Diaz otti turnaustittelin Canberrassa.

Vuoden toisella ATP-viikolla kisataan Adelaidessa ja Aucklandissa. Heliövaara ja Andrew Harris menivät ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon Adelaiden nelinpelikisassa. Australian avoimissa Heliövaara pelaa taas Peersin parina.

Australian avoimien karsinnat käynnistyvät. Otto Virtanen (ATP-168) ottaa ensimmäisellä kierroksella mittaa Andrea Vavassorista (ATP-155).

WTA-turnaukset isketään Hobartissa ja Adelaidessa.

Australian avoimet käynnistävät Grand Slam -vuoden. Pääsarjat alkavat sunnuntaina 14. tammikuuta.