Ruusuvuori-Kypson: Australian avoimien 1. kierros

Suomen paras kaksinpelaaja Emil Ruusuvuori kohtaa Australian avoimen tennisturnauksen ensimmäisellä kierroksella Patrick Kypsonin.

Ruusuvuori oli 8. tammikuuta julkaistulla tenniksen maailmanlistalla sijalla 50 ja Yhdysvaltoja edustava Kypson sijalla 186. Kaksikko ei ole aiemmin pelannut vastakkain.

Oikeakätinen, kahden käden rystylyöntiä käyttävä Kypson, 24, avasi kautensa haastajakisassa Noumeassa ja sai yhden otteluvoiton tililleen. Hän yritti Aucklandin ATP-kisaan karsintojen kautta, mutta taival katkesi toiselle kierrokselle.

Ruusuvuoren kauden avaus oli mainio. Suomalainen eteni toista kertaa urallaan ATP-turnauksen loppuotteluun. Finaalissa Hongkongissa tuli tappio Andrei Rubleville, mutta Ruusuvuori otti neljä arvokasta otteluvoittoa, mukavan palkintorahan ja tuntuvan nousun rankingissa.

Australian avoimien ensimmäisen kierroksen kamppailussaan Ruusuvuori on ehdoton ennakkosuosikki. Grand Slam -ympäristö ja kolmen voittoerän ottelut asettavat tunnetusti haasteensa, joten helppoa voittoa ei liene luvassa.

Ruusuvuori ja Kypson kohtaavat Suomen aikaa maanantain vastaisena yönä.

Suuremmassa kuvassa Ruusuvuoren arpaonni ei ollut kaksinen. Jos voitto irtoaa, toisella kierroksella vastaan tulee todennäköisesti Daniil Medvedev, joka on tenniksen maailmanlistan kolmonen.

Nelinpelaaja Harri Heliövaaran uusi pari on John Peers, ja kaksikko osallistuu Australian avoimiin. Otto Virtanen ei sen sijaan läpäissyt kaksinpelin karsintoja.

Australian avoimet käynnistävät Grand Slam -kauden, ja ensimmäiset pääsarjaottelut käydään sunnuntaina 14. tammikuuta.

Miesten kaksinpelin hallitseva mestari ja ykkössijoitettu Novak Djokovic saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa karsijan. Kakkossijoitettu Carlos Alcaraz pelaa puolestaan kokenutta Richard Gasquet’ta vastaan.

Naisten kaksinpelin ykkössijoitettuna aloittaa Iga Swiatek. Hänen asetelmansa on vähintäänkin mielenkiintoinen, sillä vastaan asettuu Australian avoimien 2020 mestari Sofia Kenin (WTA-38).

Jännitys jatkuu taatusti toisellakin kierroksella, sillä Swiatek-Kenin-ottelun voittaja saa vastaansa joko kolminkertaisen Grand Slam -turnausvoittajan Angelique Kerberin tai aina vaarallisen Danielle Collinsin.

Australian avoimet pelataan kovapintaisilla kentillä Melbournessa. Muut kolme tenniksen vuotuista Grand Slam -turnausta ovat Ranskan avoimet, Wimbledon ja US Open.